Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρύζι σε φόρμα

Ρύζι σε φόρμα
Εύκολη

Το νοστιμότερο συνοδευτικό ρύζι, με το απλούστερο food styling για το γιορτινό τραπέζι ή και το καθημερινό για τους μερακλήδες!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε ζωμό που βράζει ρίχνουμε το αλάτι, τον κρόκο Κοζάνης και το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    2. Ταυτόχρονα, σοτάρουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι και τελευταίο το σκόρδο σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι, συνεχίζοντας το βράσιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή επιπλέον ζωμό.
    3. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
    4. Ρίχνουμε το ρύζι σε λαδωμένη φόρμα και το αφήνουμε να σταθεί για 20' περίπου.
    5. Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι ή parboiled (αν το θέλουμε πιο σπυρωτό)
    • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
    • 2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά της αρεσκείας μας, κομμένα καρέ
    • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • λευκό πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το ρύζι μας με ό,τι άλλο μας αρέσει και έχουμε διαθέσιμο στο ψυγείο μας όπως τόφου, τυρί, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, μείγματα μπαχαρικών κ.ά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
29  ψήφοι
©Lovecooking.gr