Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σπόρος Ψύλλιο

Ο σπόρος ψύλλιο, προέρχεται από το ινδικό φυτό Plantago που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το πεντάνευρο. Οι σπόροι αυτοί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υδροκολλοειδείς ίνες και εμφανίζουν ισχυρή δράση στην προστασία του εντερικού συστήματος, λόγω της έντονης παρουσίας φυτικών ινών.

Μέσα στο έντερο, το ψύλλιο διαστέλλεται (μπορεί να διογκωθεί έως και 50 φορές από τον αρχικό του όγκο όταν έρθει σε επαφή με το νερό) και σχηματίζει μια ζελατινώδη μάζα, η οποία καθαρίζει τα τοιχώματα του εντέρου από υπολείμματα και διατηρεί τα περιττώματα ενυδατωμένα, προωθώντας την κανονικότητα της εντερικής κίνησης. Λόγω της διόγκωσης, βοηθά στο αίσθημα της πληρότητας και συνεπώς μειώνει τη λήψη τροφής.

Το ψύλλιο μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά στον οργανισμό όπως:
- βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης εντός των φυσιολογικών ορίων
- υποστηρίζει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όταν χρησιμοποιείται ως μέρος της διατροφής
- βελτιώνει την υγεία του εντέρου
- τροφοδοτεί με εντερικά βακτήρια
- μειώνει την εντερική διαπερατότητα

Οι πληροφορίες που διατίθενται στο lovecooking.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αντικαθιστούν την γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή ειδικό υγείας.
Πηγή: bio-logos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το ψωμί που θα σας αλλάξει τη ζωή!

Πώς θα μας φαινόταν αν μας έλεγαν ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα ψωμί που δεν έχει αλεύρι ή μαγιά και δεν χρειάζεται ζύμωμα; Ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε φουντούκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα; Ότι αν δεν μας αρέσει η βρώμη, μπορούμε να βάλουμε φαγόπυρο ή ντίνκελ; Μας τελείωσε το σιρόπι σφενδάμου; Βάζουμε μέλι ή αγαύη! Αυτό το ψωμί, μάλλον θα μας αλλάξει τη ζωή!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση