Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Focaccia με δενδρολίβανο και λεμονοπίπερο - Focaccia with rosemary and lemon pepper

Ένα αμιγώς Ιταλικό ψωμί που έχουμε αγαπήσει πολύ και είναι ότι πρέπει για σαντουιτσάκια γεμισμένα με νοστιμιές που αγαπάμε, για συνοδευτικό στο φαγητό μας ή για να φτιάξουμε μπρουσκέτες!

*Focaccia: Παραδοσιακό ιταλικό ψωμί, παρόμοιο σε υφή με ζύμη πίτσας. Είναι πολύ δημοφιλές στην Ιταλία και συνήθως αρωματίζεται με καρυκεύματα και βότανα. Το Focaccia al Rosmarino (focaccia με δενδρολίβανο), μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ορεκτικό, σνακ, βάση πίτσας ή και για σάντουιτς.

από τη Βίκυ Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Σπλήνα γεμιστή στο φούρνο

«Η παραγεμιστή σπλήνα, τροφή λίαν εύγευστος, επιζητείται παρά των αρεσκομένων εις τους μεζέδες».
Έτσι άρχιζε τη συνταγή το παλιό βιβλίο μαγειρικής της μάνας μας, μια μνημειώδης έκδοση του Μεσοπολέμου, το οποίο όμως είχε μεγάλη αμάχη με την ακρίβεια και τις ποσότητες: «προσθέτομεν ολίγον από αυτό και ανάλογον από εκείνο…».
Η γεμιστή σπλήνα ήταν και παραμένει σπάνιο και εξαιρετικό φαγητό, εκλεκτός μεζές για μπύρα ή κρασί, ενώ στα παλιά μερακλίδικα ουζερί σερβιριζόταν (σκέτη, χωρίς πατάτες) και ως μεζές του ούζου. Για εμάς η παρασκευή της ήταν πάντα αφορμή για μια μικρή συγκέντρωση καλών φίλων γύρω από την πιατέλα της.
Τη σπλήνα τη βρίσκουμε σε ποικίλα μεγέθη, συνήθως από 1 μέχρι 1,8 κιλά. Στη συνταγή που ακολουθεί θα δώσουμε ποσότητες για 1,5 κιλό σπλήνας, κι αν η δική σας διαφέρει στο βάρος, τις τροποποιείτε αναλόγως. Είναι καλύτερα να υπερβείτε κατά 300 με 500 γρ. το βάρος του κρέατος σε πατάτες· μην το φοβηθείτε, θα γίνουν ανάρπαστες, μια και η σπλήνα «ντύνει» τις πατάτες που τη συνοδεύουν με μια εξαιρετικής γεύσης σκούρα σάλτσα.

του Κωστή Θεοδωρίδη

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ροφήματα για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα!

Η αποτοξίνωση του οργανισμού με ροφήματα, ξεκουράζει το σώμα και βοηθάει τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες των μαγειρεμένων φαγητών, να ενυδατωθεί και του προσφέρει πολύτιμη αλκαλικότητα.
Σας προτείνουμε λοιπόν, γευστικούς και σωστούς συνδυασμούς ροφημάτων για να ξαναχτίσετε το σώμα σας από την αρχή.

Λουΐζα με λεμόνι και κανέλα
Σούπερ ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω της βιταμίνης C που περιέχει αλλά είναι ιδανικό και για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Έχει θερμογενετική δράση, με αποτέλεσμα να δίνει ώθηση στο μεταβολισμό και στη διάσπαση του λίπους. Ένα ρόφημα κατάλληλο για άτομα με υπέρταση, μιας και προκαλεί έντονη διούρηση, δηλαδή μείωση των επιπέδων νατρίου στο σώμα. Ιδανικό και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, χάρη στην ιδιότητα της κανέλας να καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Κράνμπερις με γιαούρτι
Ένας τέλειος διατροφικός συνδυασμός με ισχυρά φλαβονοειδή και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και C. Το γιαούρτι λόγω των προβιοτικών που περιέχει, σε συνδυασμό με τα κράνμπερις, εμποδίζει την ανάπτυξη συγκεκριμένων βακτηριδίων, ώστε να αποφεύγονται φλεγμονώδεις καταστάσεις του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος, όπως ουρολοιμώξεις, κολίτιδες κ.ά.

Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα
Ο συνδυασμός τους έχει αντιγηραντική δράση και συναντάται συχνά στην προληπτική ιατρική, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν, κυρίως πολυφαινόλες αλλά και φαινυλαιθυλαμίνη. Παρέχει ένα συνδυασμό βιταμινών και αμινοξέων που βοηθούν στο σχηματισμό σεροτονίνης, η οποία αποτελεί μια ορμόνη που βελτιώνει τη διάθεση και τον κορεσμό.

Καυτερή πιπεριά με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο
Χρήσιμο ντρέσινγκ για άτομα με ευαίσθητο στομάχι. Λόγω της δραστικής ουσίας καψαϊκίνης και των αντιοξειδωτικών που περιέχει το δεντρολίβανο, σε συνδυασμό με τη Βιταμίνη Ε που περιέχει το ελαιόλαδο, μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όπως E. Coli και να σταματήσει τον πόνο. Σε πρόσφατες μελέτες έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, τα LDL-κακής χοληστερόλης αλλά βοηθάει και τον έλεγχο του βάρους. Συνδυάστε το με πράσινα λαχανικά και άπαχο κρέας.

Τζίντζερ με πράσινο τσάι
Ρόφημα που εντείνει τη διάσπαση του λίπους, ώστε να διευκολύνεται η πέψη. Με αυτό το τρόπο μειώνεται η συσσώρευση του λίπους στο σώμα. Η κατανάλωσή του, εμποδίζει τη δημιουργία οιδήματος, αποβάλλοντας τις τοξίνες από τον οργανισμό. Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 2-3 φλυτζάνια ημερησίως.

Πηγή: www.life2day.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση