Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κρητική Γαμοκουλούρα

Στην Κρήτη, όταν κάποιος παντρεύεται, συνηθίζεται να μαζεύονται οι νοικοκυρές και να ζυμώνουν τις γνωστές γαμοκουλούρες. Είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και χαρακτιρίζει τους κρητικούς γάμους.

Διαβάστε περισσότερα...

Στολισμός τραπεζιού

Συνεχίζουμε τις αναρτήσεις μας με ιδέες για γάμους και στολισμό. Σε περίπτωση που δεν έχετε προσλάβει κάποιον να σας κάνει τη διοργάνωση - όπως εγώ- και θέλετε μετά μανίας να ασχοληθείτε προσωπικά με τον γάμο σας, τότε θα χρειαστείτε σίγουρα νούμερα για τα τραπέζια σας όπου θα κάτσουν οι καλεσμένοι. Οι ιδέες που θα βρείτε στο Internet είναι πάρα πολλές, μερικές είναι εύκολες στην κατασκευή μερικές πολύ δύσκολες.

Χρηισμοποιώντας σαν βάση το θέμα του γάμου σας μπορείτε να δημιουργήσετε όμως όμορφες και απλές διακοσμητικές λύσεις.

Σε αυτό το project χρησιμοποίησα χοντρή λινάτσα σαν βάση, χοντρό χαρτόνι κραφτ, θερμή κόλλα, μεταλλικά στικ και ύφασμα. Τα βήματα είναι απλά:

  1. Σχεδιάζουμε πάνω στο ύφασμά μας τα νούμερα που θα χρειαστούμε.
  2. Τα κόβουμε προσεχτικά στο περίγραμμά τους με κανονικό ψαλίδι ή και ζιγκ ζαγκ αν έχετε.
  3. Στη συνέχεια είτε με ραπτομηχανή είναι με βελόνα και κλωστή ράβουμε πάνω στα κομμάτια λινάτσας που έχουμε ήδη κόψει σε διάσταση όχι μεγαλύτερη από 12x8 cm τα υφασμάτινα νούμερα.
  4. Αφού τελειώσουμε με αυτό το βήμα, κόβουμε τα χαρτόνια μας στη διάσταση της λινάτσας, απλώνουμε κόλλα, κολλάμε πρώτα το στικ (μπορεί να είναι και ένα απλό ξυλάκι για σουβλάκια) και μετά την λινάτσα, πιέζοντας για να κολληθεί καλά.
  5. Στο πίσω μέρος, κολλάμε ακόμα ένα κομμάτι λινάτσας και με το ψαλίδι μας κόβουμε ότι περισσεύει για να το φέρουμε στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος.
  6. Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να κάνουμε δύο τρύπες κοντά στη βάση και να περάσουμε ένα διακοσμητικό κορδελάκι.
Διαβάστε περισσότερα...

Γάμος: Σακουλάκια για ρύζι

Από σήμερα και μέχρι τον Ιούνιο θα αναφερθούμε σε διακοσμητικές ιδέες για τον γάμο. Ξεκινώντας από τον Μάιο και μέχρι και τον Σεπτέμβριο η ατζέντα μας γεμίζει από ημερομηνίες κλεισμένες από γάμους. Αν είστε από αυτές που ετοιμάζονται για τον δικό τους γάμο ή θέλετε να βοηθήσετε τη νύφη να κατασταλάξει στα διακοσμητικά του γάμου της, εμείς σας προτείνουμε εύκολες ιδέες για να ξεχωρίσετε, χωρίς να ξοδευτείτε.

Ξεκινάμε με το ρύζι. Εκτός από την επιλογή το ρύζι να είναι χύμα σε καλάθια και να τα μοιράζουν παιδάκια, υπάρχει και η επιλογή να φτιάξετε μόνες σας τις συσκευασίες.

Για αυτή την ιδέα εμπνεύστηκα από τις συσκευασίες που βάζουν τα πελτίνια, αυτές τις τριγωνικές χάρτινες συσκευασίες με τον πελτέ ντομάτας. Θα χρειαστούμε χαρτί κραφτ ή ό,τι άλλο χαρτί θέλετε εσείς. Προσέξτε όμως να μην είναι ούτε πολύ λεπτό σαν το ρυζόχαρτο ούτε χοντρό σαν χαρτόνι. Η καλύτερη επιλογή είναι κάτι σαν του φωτοτυπικού χαρτιού, σαν ποιότητα και βάρος!

Κόβουμε τα χαρτιά μας στο επιθυμητό μέγεθος (το ένα τέταρτο μιας κόλας Α4) και το διπλώνουμε στη μέση. Τώρα ή με βελόνα και κλωστή ράβουμε το χαρτί ή με την ραπτομηχανή. Προσέχουμε να ράψουμε μόνο της δύο πλευρές, την κάτω και την πλαϊνή και αφήνουμε ανοιχτή την επάνω πλευρά από όπου θα βάλουμε το ρύζι. Αφού ράψουμε αν θέλουμε κόβουμε τα πλαινά με ζιγκ ζαγκ ψαλίδι.

Στη συνέχεια τσακίζουμε διαγωνίως το άνοιγμα του χαρτιού που ράψαμε και γεμίζουμε με ρύζι. Με τον διακορευτή κάνουμε δύο τρύπες και περνάμε κορδέλα της επιλογής μας. Και η συσκευασία μας είναι έτοιμη.

stripes-buttons.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση