Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μαγειρίτσα χορτοφαγική

Η μαγειρίτσα, μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη σούπα, είναι απολαυστική ακόμα και τις ημέρες που δεν ισχύουν τα έθιμα του Πάσχα. Η φίλη μας η Jeeval Μαργαρίτα, μας έστειλε τη χορτοφαγική της εκδοχή, που είναι πολύ πιο υγιεινή και γι αυτό την προτιμάμε! Την ευχαριστούμε πολύ!

Διαβάστε περισσότερα...

Λαζαράκια

Το τελευταίο Σάββατο πρίν τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Εκείνη την ημέρα συνηθίζετε να φτιάχνουμε τα Λαζαράκια. Τα Λαζαράκια είναι σαν μικρά σταφιδόψωμα, τα οποία μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο. Είναι πολύ εύκολα στο να τα φτιάξουμε και είναι ότι πρέπει για νηστίσιμο κολατσιό. Μπορούμε να τα φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας και με την ευκαιρία αυτή να τους διηγηθούμε το θαύμα του Λαζάρου.

Διαβάστε περισσότερα...

Αβγά βαμένα με κλωστές

Mια συνταγή για βαμμένα αβγά με κλωστές κλος, που μας έστειλαν τα παιδάκια του 10ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου. Οι τυχεράκηδες έχουν για δασκάλα τους την Ελένη Μπετεινάκη! 

Υλικά:

  • Αβγά, κλωστές φλος, αλουμινόχαρτο, 1 φλ. ξύδι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Βρέχουμε λίγο το αβγό. 
  • Ρίχνουμε λίγες κλωστές μέσα στο αλουμινόχαρτο, βάζουμε επάνω το αβγό, σκεπάζουμε με λίγες κλωστές ακόμα και τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας μια μπάλα.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και ξύδι και τα βράζουμε για 20 λεπτά.

Σημείωση:

  • Τις κλωστές τις βρίσκουμε σε μαγαζιά με εργόχειρα.
  • Οι κλωστές είναι φλος αυτές που γίνονται τα κεντήματα όχι αυτές που ράβουμε.
  • Αν θέλετε τα περνάτε αφού στεγνώσουν με λίγο λαδάκι για μωρά.

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση