Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μανιτάρια στιφάδο με κάστανα

Πιάτο που συναντάμε πολύ συχνά στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά και στα Σφακιά. Το πάντρεμα των μανιταριών με τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα, συνοδεία μπαχαρικών, δημιουργούν μια γευστική έκρηξη!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Ασκόλιμπροι με σως μουστάρδας

Οι ασκόλιμπροι ή ασκολίμπροι ή ασκόλιμπρα ή ασπραγκάθια, είναι ένα άγριο χόρτο που φύεται στη γη της Κρήτης. Ο Θεόφραστος, φιλόσοφος και βοτανολόγος του 4ου π.Χ. αιώνα, είχε σε μεγάλη εκτίμηση αυτό το αγριόχορτο, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση του, αλλά και για τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές του. Είναι πλούσιο σε ίνες και λέγεται ότι καταπολεμά την χοληστερίνη, ενώ είναι πλούσιο σε σίδηρο. Οι παλιοί Κρητικοί το θεωρούσαν και αφροδισιακό!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Μοσχοβολιές

Στα ορεινά του Ρεθύμνου, στο παραδοσιακό χωριό Μέρωνας, υπάρχει ένα όμορφο γραφικό ταβερνάκι οι Μοσχοβολιές. Οι Μοσχοβολιές είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς αυθεντικά παραδοσιακά κρητικά πιάτα όπως χοχλιούς, τηγανητούς κολοκυθοανθούς, τσιγαριαστό αρνάκι ή χοιρινό και πολλά ακόμα, στη μέση ενός μποστανιού. Όλα τα υλικά προέρχονται από τα χωράφια της οικογένειας Μοσχονά, που είναι και οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας. Πάνε και μαζεύουν οι ίδιοι τα σαλιγκάρια από το βουνό, όπως και τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα φαγητά ψήνονται σε τσουκάλι πάνω σε φωτιά από ξύλα και οι πατάτες τηγανίζονται στο γκάζι. Το σέρβις είναι άψογο και η κυρία Βάσω Μοσχονά, η ψυχή της ταβέρνας, μαγειρεύει μοναδικά. Για όσους λοιπόν έχουν την τύχη να επισκεφτούν τα ορεινά του Ρεθύμνου και να θαυμάσουν τις ομορφιές της εκεί φύσης, μια στάση στις Μοσχοβολιές επιβάλλεται!

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση