Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μπομπότα με κολοκύθα

Μπομπότα με κολοκύθα
Εύκολη

Μια συνταγή από το χθες με πινελιές του σήμερα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:50
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε την κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά και την πατάμε μέσα στην κατσαρόλα με το εργαλείο του πουρέ ώστε να πολτοποιηθεί.
    2. Μόλις είναι έτοιμη, μετράμε 2 κούπες πολτοποιημένη κολοκύθα χωρίς να την στραγγίξουμε.
    3. Αδειάζουμε τον πολτό κολοκύθας σε μπολ και όπως είναι ζεστός ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα αβγών, να λιώσει.
    4. Προσθέτουμε το αλάτι, το δυόσμο και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Τέλος, τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στον χυλό, το τυρί φέτα.
    5. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 30 εκ.
    6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 40', να ροδίσει ελαφρά. Δεν φουσκώνει πολύ.
    7. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.
    Συστατικά:
    • 2  φλ. κολοκύθα κίτρινη, βρασμένη όχι στραγγισμένη
    • 1 φλ. καλαμποκίσιο αλεύρι
    • ½ πακέτο βιτάμ (125 γρ.)
    • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 200 γρ. τυρί φέτα
    • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
    • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
2  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση