Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χωριάτικη λαγάνα

Χωριάτικη λαγάνα
Μέτρια

Τόσο νόστιμη, που την θέλουμε όλο το χρόνο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ζεσταίνουμε το γάλα να' ναι χλιαρό και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.
    2. Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιά θρυμματισμένη και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
    3. Μετά ρίχνουμε το αλάτι, και τα δύο είδη από το αλεύρι μας και ζυμώνουμε αρκετή ώρα μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι το προσθέτουμε.
    4. Εν συνεχεία σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει την ζυμώνουμε ξανά και τη χωρίζουμε στα δύο.
    5. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα λαγάνας με πάχος 2 εκατοστά.
    6. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τη λαγάνα μας.
    7. Έπειτα βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα, τοποθετούμε τις 2 λαγάνες μας και τις αφήνουμε να σταθούν σε ζεστό μέρος για 10'.
    8. Τέλος τις αλείφουμε με νεράκι και τις βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα να ψηθούν για 15' στους 225 βαθμούς.
    9. Μόλις ψηθούν τις σκεπάζουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Διάρκεια: 15' προετοιμασία, 30' αναμονή & 15' ψήσιμο

    Συστατικά:
    • ¼ του λίτρου γάλα
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 2 κ.σ. μέλι
    • 25 γρ. μαγιά μπύρας
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 200 γρ. αλεύρι σικάλεως
    • 200 γρ. αλεύρι σταρένιο ολικής αλέσεως
    Μερίδες: 2 λαγάνες
    Πρόταση για Ποτό:
    • 'Ενα ποτήρι κρύο γάλα θα συνοδεύσει ιδανικά τη λαγάνα μας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
4  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση