Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τραγανό ψωμί μπύρας με πράσινες ελιές

Τραγανό ψωμί μπύρας με πράσινες ελιές
Μέτρια

Μοναδικό, εύκολο και γευστικό, θα συνδυαστεί ιδανικά με τα καλοκαιρινά σας πιάτα και όλοι θα αναρωτιούνται, πόση ώρα ζυμώνατε.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
    2. Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
    3. Ρίχνουμε τη μπύρα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ομοιογενή ζύμη. 
    4. Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού. 
    5. Αλείφουμε μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος και βάζουμε τη ζύμη. 
    6. Με βρεγμένα χέρια λειαίνομαι την επιφάνεια, την περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 
    7. Ψήνουμε για μία ώρα και αφαιρούμε από το φούρνο.
    8. Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

    Διάρκεια: Προετοιμασία 5-7 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα

    Συστατικά:
    • 1 κουτί μπύρας
    • ½ κούπα πράσινες ελιές αποπυρηνωμένες και κομμένες σε ροδέλες
    • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

    Από τα βασικά υλικά

    • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • ¼ της κούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
    • ½ κούπα βούτυρο λειωμένο
    • Λάδι για το άλειμμα της φόρμας ψησίματος

     

    Μερίδες: 1 ψωμί
    Πρόταση για Ποτό:
    • Μία παγωμένη μπύρα τύπου lager είναι το ιδανικό συνοδευτικό για αυτό το πιάτο.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
2  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση