Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Φρεσκοψημένες σπιτικές Τορτίγια

Φρεσκοψημένες σπιτικές Τορτίγια
Μέτρια

Η απόλυτη βάση της μεξικάνικης κουζίνας, τώρα μπορεί να παρασκευσθεί χωρίς κόπο στο σπίτι μας και έτσι να μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή Fahitas και Bourito.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σ' ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρι και του κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
    2. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.
    3. Ανακατεύουμε καλά μ' ένα πηρούνι.
    4. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το νερό και να πλάθουμε.
    5. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια ελαστική ζύμη.
    6. Θα την σκεπάσουμε με μια πετσέτα και θα την αφήσουμε μισή ώρα να ηρεμήσει.
    7. Εν συνεχεία θα χωρίσουμε τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες, τις οποίες και θα ανοίξουμε με τον μπλάστη μας σε στρογγυλές πολύ λεπτές τορτίγια.
    8. Θα βάλουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κανένα υγρό μέσα.
    9. Μόλις ζεσταθεί θα βάλουμε μια μια τις τορτίγια να ψηθούν για λίγα δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές.
    10. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σ' μια πετσέτα, με την οποία, μόλις τελειώσουμε με όλες, θα τις σκεπάσουμε.
    11. Αυτό γίνεται για να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους και να μη σπάσουν όταν θα τους βάλουμε πάνω υλικά για τα fahitas μας.
    Συστατικά:
    • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
    • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • χλιαρό νερό όσο πάρει
    Μερίδες: 8 τορτίγια
    Πρόταση για Ποτό:
    • Είτε τις κάνουμε φαχίτας είτε μπουρίτο ταιριάζουν με παγωμένη Margarita η κόκκινο κρασί.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση