Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Patina De Pisciculis - σουφλέ από ψαράκια

«Η μάνα του ποτέ δεν βρήκε το κουράγιο να του αποκαλύψει πως το καράβι του πατέρα του είχε βουλιάξει στ’ ανοιχτά της Ίμβρου. Συγκέντρωνε ψιλοκέρματα να αγοράσει λίγο παστό ψάρι να τον δυναμώσει...» σελ. 25, Το Σμαράγδι και η Θάλασσα, συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνέχεια του αφιερώματος: Λογοτεχνικά-μαγειρέματα!
Μία από τις συνταγές που συνηθίζονταν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του 6ου μ.Χ. αιώνα ήταν και ένα είδος σουφλέ από μικρά παστά ψαράκια. 

Διαβάστε περισσότερα...

Γεμιστές ντομάτες με πληγούρι, γαρίδες και σαρδελίτσες

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή για τα γεμιστά του καλοκαιριού. Ένα εύκολο και σχετικά οικονομικό πιάτο που δίνει άλλη χάρη στο κυριακάτικο τραπέζι των διακοπών σας. Αυτά τα γεμιστά μυρίζουν κυριολεκτικά θάλασσα και τρώγονται αμέσως μετά το μπάνιο μας ζεστά ή κρύα. Συνοδεύονται απαραιτήτως με λευκό κρασί στη σωστή θερμοκρασία και μεσημεριανή σιέστα! 

Διαβάστε περισσότερα...

Σαρδέλες ή Κουτσομούρες σαβορέ από την Ευδοκία Πατσιλινάκου

Το σαβόρ ή σαβόρο είναι παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του Ιονίου και σημαίνει "ξινό".
Ο συνδυασμός του δενδρολίβανου με το ξύδι διατηρεί τα ψάρια για αρκετές ημέρες, ακόμα και εκτός ψυγείου.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση