Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μικρά μυστικά για τον μπακαλιάρο

Μπήκε στο τραπέζι μας τον 15ο αιώνα κι από τότε απέκτησε δύο ολόκληρες, κατάδικές του μέρες στο Εθνικό μας Εδεσματολόγιον! Αναμφισβήτητα, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 25ης Μαρτίου και της Κυριακής των Βαΐων. Μερικά, σημαντικά μυστικά, που πρέπει να ξέρετε, για την προετοιμασία του:

  • Είναι καλό να μην τον αγοράζουμε τελευταία στιγμή. Ο μπακαλιάρος θέλει μεράκι και προετοιμασία. Δύο ή έστω μία ημέρα νωρίτερα είναι το καλύτερο για τη γεύση του.
  • Τον πλένουμε πάντα καλά για να τον ξαλμυρίσουμε.
  • Κόβουμε την ουρά του με ένα ψαλίδι και τα τα πτερύγιά του.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τον κόβουμε σε μερίδες και αφαιρούμε την πέτσα του. Αν το μαχαίρι είναι σωστό, αυτό γίνεται πανεύκολα.
  • Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε για ένα 24ωρο.
  • Αλλάζουμε τακτικά νερό κι αν θυμηθούμε, το τελευταίο να είναι χλιαρό, ο μπακαλιάρος μας θα γίνει πιο τρυφερός.
  • Την επομένη, αφαιρούμε τα κόκκαλα.
  • Τον σκουπίζουμε, πιέζοντας τα κομμάτια ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας κι έπειτα τον μαγειρεύουμε με όποιον τρόπο επιλέξουμε.
  • Αν πρόκειται να τον τηγανίσετε να θυμάστε, πως ο μπακαλιάρος, δεν θέλει πολύ τηγάνισμα. 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι υπεραρκετά για να ροδίσει.
  • Αν πάλι θέλουμε να τον τηγανίσουμε σε κουρκούτι, τότε προσέχουμε το νερό με το οποίο θα το αραιώσουμε να είναι κρύο. Το κρύο νερό εμποδίζει το ψάρι μας να απορροφήσει το λάδι. Επίσης, πριν το τηγάνισμα, αφήνουμε τα κομμάτια του μέσα στο κουρκούτι για αρκετά λεπτά ώστε να μουλιάσουν καλά.
  • Ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεσή σας. Πάρτε μερικές ιδέες από τις συνταγές μας με μπακαλιάρο και διαλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας:
  1. Ψάρι μεσογειακό
  2. Μπακαλοκροκέτες με μπύρα
  3. Μπακαλιάρος με σπανάκι
  4. Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
  5. Ψάρι γεμιστό
  6. Φιλέτο μπακαλιάρου με σάλτσα τσίλι
  7. Τηγανητός, πικάντικος μπακαλιάρος με σάλτσα γιαουρτιού
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση