Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Patina De Pisciculis - σουφλέ από ψαράκια

Patina De Pisciculis - σουφλέ από ψαράκια
Μέτρια

«Η μάνα του ποτέ δεν βρήκε το κουράγιο να του αποκαλύψει πως το καράβι του πατέρα του είχε βουλιάξει στ’ ανοιχτά της Ίμβρου. Συγκέντρωνε ψιλοκέρματα να αγοράσει λίγο παστό ψάρι να τον δυναμώσει...» σελ. 25, Το Σμαράγδι και η Θάλασσα, συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνέχεια του αφιερώματος: Λογοτεχνικά-μαγειρέματα!
Μία από τις συνταγές που συνηθίζονταν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του 6ου μ.Χ. αιώνα ήταν και ένα είδος σουφλέ από μικρά παστά ψαράκια. 

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
    2. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το αλάτι. 
    3. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να δέσουν.
    4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψαράκια και ανακατεύουμε.
    5. Λίγο πριν το τέλος συμπληρώνουμε το κορν φλάουρ για δέσουν όλα μαζί.
    Συστατικά:
    • 500 γρ. βρασμένο φιλέτο ψαριού ή παστές σαρδέλες, ή μικρά ψαράκια βρασμένα
    • 150 γρ. μαύρες σταφίδες
    • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κ.σ. αλάτι*
    • Ρίγανη
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 φλ. λάδι
    • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
    Tip:
    • Στην συνταγή αναφέρει 1/2 κ.γ. Liebstoeckl το οποίο μοιάζει να είναι κάποια είδους σάλτσα από παστά ψάρια. Εμείς το αντικαταστήσαμε με αλάτι.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση