Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σάλτσα για σαλάτα με ψητό σολoμό και μαρμελάδα

Σάλτσα για σαλάτα με ψητό σολoμό και μαρμελάδα
Μέτρια

Ένα πιάτο ελαφρύ και με γεμάτη, φρέσκια γεύση.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε το σολωμό σε φέτες των 200 γρ. τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά χωρίς να ψηθούν τελείως.
    2. Χτυπάμε τα υλικά μας για να φτιάξουμε τη σάλτσα να αποκτήσει μια υφή σαν αραιή μαγιονέζα.
    3. Στρώνουμε μία λεπτή στρώση πάνω από τον σολομό, πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και τελειώνουμε στο φούρνο στους 190 για περίπου 10’.
    4. Με την ίδια σάλτσα ντρεσάρουμε τα σαλατικά με τα τοματίνια και στήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Τοποθετούμε το σολομό πάνω από τη σαλάτα και λίγο στην άκρη ώστε να μην προλάβει να μαραθεί η ρόκα.
    Συστατικά:
    • Ρόκα και μαρούλι
    • Ντοματίνια 5-6 κομμένα στη μέση
    • 2 κσ μαρμελάδα εσπεριδοειδή ΓΙΑΜ
    • 100 γρ. κατίκι ή νιβατό
    • Χυμό από ένα λεμόνι
    • 400 γρ. φρέσκο σολομό (φιλέτο) σε φέτες
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 50 ml ελαιόλαδο
    • 1-2 κ.σ. νερό
    • 2 κσ μαυροσούσαμο
    Μερίδες: 2
    Tip:
    • ρόκα
    • μαρούλι
    • ντοματίνια
    • μαρμελάδα εσπεριδοειδή «γιαμ»
    • 100 γρ. κατίκι
    • 1 λεμόνι
    • 400 γρ. φρέσκο σολωμό
    • Αλάτι
    • Ελαιόλαδο
    • μαροσούσαμο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση