Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σολομός με Ιταλικά λαχανικά σοτέ

Σολομός με Ιταλικά λαχανικά  σοτέ
Εύκολη

Μία υπέροχη συνταγή με σολομό, γεμάτη από Ω3 λιπαρά που ωφελούν την υγεία και το δέρμα μας. 

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε ψηλή θερμοκρασία.
    2. Αλείφουμε με πινέλο το σολομό με τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
    3. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, πιπέρι και τη 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένων μυρωδικών.
    4. Ψήνουμε το σολομό για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
    5. Αφαιρούμε και κρατάμε το ψάρι ζεστό.
    6. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ακολούθως προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια και τα πράσινα φασολάκια.
    7. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τις πιπεριές.
    8. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
    9. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
    10. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά και προσθέτουμε τις ελιές και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
    11. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
    12. Σερβίρουμε το σολομό και γαρνίρουμε με τα σοτέ λαχανικά.

    Διάρκεια: Προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 40 λεπτά

    Συστατικά:
    • 4 φιλέτα σολομού
    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
    • 100 γρ. πιπεριά κομμένη σε ραβδάκια
    • 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια καρέ
    • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    • 100 γρ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
    • 100 γρ. μαύρες ελιές αποπυρηνωμένες
    • 2 κουταλιές της σούπας διάφορα αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, θρούμπι, δενδρολίβανο, θυμάρι κ.τ.λ.)
    • ¾ της κούπας ζωμός λαχανικών
    • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Μερίδες: 4 άτομα
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα μπουκάλι κρύο λευκό κρασί ποικιλίας sauvignon blanc με λεπτό άρωμα και φρουτώδη γεύση, είναι το ιδανικό συνοδευτικό.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
3  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση