Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Φιλέτο μπακαλιάρου από την Αβάνα

Φιλέτο μπακαλιάρου από την Αβάνα
Μέτρια

Μια όμορφη, gourmet συνταγή που μας έρχεται από την Αβάνα της Κούβας. Το γάλα καρύδας δίνει ένα μοναδικό εξωτικό άρωμα που δένει απίθανα με το ψάρι μας.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα.
    2. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3'.
    3. Ρίχνουμε στο τηγάνι την πιπεριά, και τη λιαστή ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 7'.
    4. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το γάλα της καρύδας, τις ντομάτες, το κύμινο, το καγιέν και ένα φλιτζάνι νερό.
    5. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20', μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
    6. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σ' άλλο τηγάνι για 4-5' μέχρι να ροδίσουν. 
    7. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κάππαρη και μαϊντανό. 
    8. Σερβίρουμε αμέσως.
    Συστατικά:
    • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
    • Αλάτι
    • Ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 6 λιαστές ντομάτες
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • 1 φλ. γάλα καρύδας
    • ½ κ.γ. κύμινο
    • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
      2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
    • 1/3 φλ. αλεύρι
    • 4 φιλέτα μπακαλιάρο
    • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 2 κ.σ. κάππαρη
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
8  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση