Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μπραντάδα Σαντορίνης

Μπραντάδα Σαντορίνης
Μέτρια

Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται σαν ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο. Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Η Μινωική έκρηξη που έγινε στο νησί αυτό το 1613 π.Χ. είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης και την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού.
Το LoveCooking.gr σας προσφέρει μια συνταγή γεμάτη ιστορία!

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε κομμάτια.
    2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε νερό και βυθίζουμε τον μπακαλιάρο.
    3. Θα πρέπει να παραμείνει στο νερό για τουλάχιστον 14 ώρες και να αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες.
    4. Πριν τον χρησιμοποιήσουμε βεβαιωνόμαστε πως έχει ξαρμυρίσει εντελώς.
    5. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
    6. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε.
    7. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο γουδί.
    8. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις χτυπάμε με το γουδοχέρι, προσθέτοντας λίγο αλάτι, λάδι και ξίδι εναλλάξ. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
    9. Στραγγίζουμε το μπακαλιάρο.
    10. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τον μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από τις δύο μεριές.
    11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο πυρέξ.
    12. Τοποθετούμε μέσα τον μπακαλιάρο.
    13. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι.
    14. Αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με 3/4 της κούπας νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
    15. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το μείγμα σκόρδου πατάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
    16. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στον μπακαλιάρο και τον ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ή μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
    17. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
    • Διάρκεια: 14 ώρες προετοιμασία και 30 λεπτά για το μαγείρεμα
    Συστατικά:
    • 500 γραμμάρια φιλέτο παστού μπακαλιάρου
    • 2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα πλυμένες
    • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 κούπα ελαιόλαδο
    • 1/4 της κούπας ξίδι
    • 100 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα Σαντορινιό Ασύρτικο από ποικιλία σταφυλιού που έχει μεγαλουργήσει στο ηφαιστειακό κλίμα και έδαφος της Σαντορίνης.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση