Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ψητός σολομός με σως γιαουρτιού από λεμόνι και μέλι

Ψητός σολομός με σως γιαουρτιού από  λεμόνι και μέλι
Εύκολη

Ο πολύτιμος για την υγεία μας σολομός, σε μια απλή αλλά τόσο υπέροχη συνταγή, ντύνεται στα λευκά με την απολαυστική σως γιαουρτιού.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
    2. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα, την οποία και λαδώνουμε στο κέντρο ελαφρά μ' ένα πινέλο.
    3. Πασπαλίζουμε το φιλέτο με το αλάτι και το πιπέρι.
    4. Το ψήνουμε για 7'. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλα 7-9'.
    5. Ενώ ψήνεται ο σολομός, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σ' ένα μπολ.
    6. Σερβίρουμε το σολομό με τη σως.
    Συστατικά:

    Για το σολομό
    1 μεγάλο φιλέτο σολομού (με δέρμα), περίπου 1 κιλό
    1 κ.γ. αλάτι
    ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    • Για τη σως
    • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (2%)
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. νερό
    • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 κ.γ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • ½ κ.γ. μέλι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4 - 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα ροζέ Αγιωργήτικο, είναι η πρότασή μας για συνοδευτικό του σολομού.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
5  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση