Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ψητός σολομός και σως γιαουρτιού με λεμόνι και μέλι

Ψητός σολομός και σως γιαουρτιού με  λεμόνι και μέλι
Μέτρια

Ο πολύτιμος για την υγεία μας σολομός, σε μια απλή αλλά τόσο υπέροχη συνταγή, ντύνεται στα λευκά με την απολαυστική σως γιαουρτιού.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200º C.
    2. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα, την οποία και λαδώνουμε στο κέντρο ελαφρά μ' ένα πινέλο.
    3. Πασπαλίζουμε το φιλέτο με το αλάτι και το πιπέρι.
    4. Το ψήνουμε για 7 λεπτά.
    5. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλα 7-9 λεπτά.
    6. Ενώ ψήνεται ο σολομός, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σ' ένα μπολ.
    7. Σερβίρουμε τον σολομό με τη σως.
    • Διάρκεια: 35 λεπτά
    Συστατικά:

    Για το σολομό
    1 μεγάλο φιλέτο σολομού (με δέρμα) 1 κιλό βάρος
    1 κουταλάκι αλάτι
    ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    Για τη σως
    1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (2%)
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. νερό
    1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    ½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
    1 κουταλάκι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
    ½ κουταλάκι αλάτι
    ½ κουταλάκι μέλι

    Μερίδες: 4 - 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα ροζέ Αγιωργήτικο, είναι η πρότασή μας για συνοδευτικό του σολομού.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
3  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση