Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γαύρος στο φούρνο

Γαύρος στο φούρνο
Μέτρια

Μια κλασσική συνταγή που την συναντάμε σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουµε τον γαύρο, αφού του αφαιρέσουµε το κεφάλι και τα εντόσθια, τον καθαρίζουµε και τον τοποθετούµε σε ένα αρκετά µεγάλο ταψί. 
    2. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και το λεµόνι, αλατίζουµε και πασπαλίζουµε τα ψάρια µε ρίγανη. 
    3. Στη συνέχεια τα ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε το σκόρδο. 
    4. Τρίβουμε πάνω στον γαύρο τις ντοµάτες και ψήνουµε 40 λεπτά στους 180 βαθµούς.

    Διάρκεια: 45 λεπτά

    Συστατικά:
    • 1 κιλό γαύρο
    • 2 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κουταλιά ρίγανη
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • Χυµό από 1 λεµόνι
    • Αλάτι
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • ΜΕ “Καλλίστη” Μπουτάρη από την Σαντορίνη (από Ασύρτικο).
    •  “Καλλίστη” Μπουτάρη. Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος “Σαντορίνη”.

    Κίτρινο χρώμα που χρυσίζει. Σύνθετο και πολύπλοκο άρωμα, θυμίζει φύλλα τσαγιού και λεμόνι σε ξύσμα και “ελαφρόπετρα”. Γεύση πολύ πλούσια, αναπτύσσει σιγά-σιγά το φόντο ορυκτών και την εξαιρετικά ενσωματωμένη στο σύνολο οξύτητα. Πολύ σωστή επίγευση σε τόνους ορυκτών (ελαφρόπετρας).

    Γιατί ταιριάζουν: διότι είναι φαγητά με πολύ έντονα -σχεδόν rustique- χαρακτηριστικά, με “γήινα” στοιχεία, σφιχτοδεμένη γεύση και όχι τόσο παχιά με λιπαρή αίσθηση. Είναι με άλλα λόγια πιάτα που ή ένα γεμάτο και ζωηρό Sauvignon Blanc θα τους προσφέρεις ή μία “Σαντορίνη”. Κατά την γνώμη μας, η Σαντορίνη (“Καλλίστη”) επιβάλλεται διότι είναι κρασί με ενδιαφέρον, που μπορεί να σε εμπνεύσει και να σε εντυπωσιάσει με την στυλάτη και αδρή προσωπικότητα της.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση