Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Patina De Pisciculis - σουφλέ από ψαράκια

«Η μάνα του ποτέ δεν βρήκε το κουράγιο να του αποκαλύψει πως το καράβι του πατέρα του είχε βουλιάξει στ’ ανοιχτά της Ίμβρου. Συγκέντρωνε ψιλοκέρματα να αγοράσει λίγο παστό ψάρι να τον δυναμώσει...» σελ. 25, Το Σμαράγδι και η Θάλασσα, συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνέχεια του αφιερώματος: Λογοτεχνικά-μαγειρέματα!
Μία από τις συνταγές που συνηθίζονταν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του 6ου μ.Χ. αιώνα ήταν και ένα είδος σουφλέ από μικρά παστά ψαράκια. 

Διαβάστε περισσότερα...

Πέρκα φιλέτο με σόγια και τζίντζερ στο χαρτί

Το μαγείρεμα στη λαδόκολλα, εξασφαλίζει σίγουρη νοστιμιά, αφού ό,τι και να ψήσουμε μαγειρεύεται μέσα στο ίδιο το ζουμί του!

00:40 4 Διαβάστε περισσότερα...

Ψητός σολομός με σως γιαουρτιού από λεμόνι και μέλι

Ο πολύτιμος για την υγεία μας σολομός, σε μια απλή αλλά τόσο υπέροχη συνταγή, ντύνεται στα λευκά με την απολαυστική σως γιαουρτιού.

00:35 4 - 6 Διαβάστε περισσότερα...

Μπραντάδα Σαντορίνης

Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται σαν ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο. Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Η Μινωική έκρηξη που έγινε στο νησί αυτό το 1613 π.Χ. είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης και την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού.
Το LoveCooking.gr σας προσφέρει μια συνταγή γεμάτη ιστορία!

4 Διαβάστε περισσότερα...

Φιλέτο μπακαλιάρου από την Αβάνα

Μια όμορφη, gourmet συνταγή που μας έρχεται από την Αβάνα της Κούβας. Το γάλα καρύδας δίνει ένα μοναδικό εξωτικό άρωμα που δένει απίθανα με το ψάρι μας.

01:30 4 Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση