Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κοτόπουλο με ρόδες!

Τα φαγητά αυτά τα λέμε «εντράδες» αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί, μια και η λέξη προφανώς έχει σχέση με το γαλλικό entrance (είσοδος) ή ίσως το βενετσιάνικο entrada, που έχει το ίδιο νόημα. Στο τραπέζι μας όμως, μια εντράδα δεν είναι ποτέ εισαγωγικό πιάτο, αλλά συνήθως κύριο!
Εισαγωγικά ή κύρια, οι εντράδες - λαχανικά με κρέας στην κατσαρόλα - αποτελούν αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης. Εδώ θα προτείνουμε μια συνταγή με κοτόπουλο και μελιτζάνες, πλούσια και γεμάτη αρώματα, που δροσίζεται με την παρουσία της πρασινάδας. Αν είστε διστακτικοί με τα μπαχαρικά, μειώστε στη μέση τις ποσότητές τους.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Σαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον και καλαμπόκι

Για την πολύ νόστιμη αυτή σαλάτα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αληθινό, βιολογικό καλαμπόκι και όχι τα μεταλλαγμένα γενετικά αμερικάνικα καλαμπόκια με τους "πράσινους γίγαντες" που βρίσκει κανείς στους καταψύκτες των super market. Αν δεν είναι η εποχή του, προτιμήστε σε κάθε περίπτωση κάποιο βιολογικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Σαλάτα του Καίσαρα από την Αγγελική

Σαλάτα του Καίσαρα με σάλτσα, φρεσκοψημμένο κοτόπουλο και παξιμάδια «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκης όλα φτιαγμένα από τα χεράκια της Αγγελικής Σπαθοπούλου. Τη δοκιμάσαμε στις Αγγελικές Γεύσεις, ένα μικρό μαγαζάκι στο Λουτράκι και τη λατρέψαμε όπως και όλες τις δημιουργίες της!

Διαβάστε περισσότερα...

Κοτόπουλο Ντιμ Σαμ, ψωμάκια καρύδας, αγγουράκι τουρσί και σάλτσα χοϊζίν

Κοτοπουλο Ντιμ Σαμ, ψωμάκια καρύδας, αγγουράκι τουρσί και σάλτσα χοϊζίν! Φανταζόσασταν ποτέ ότι αυτό το εξωτικό πιάτο θα μπορούσε να ετοιμαστεί σε 15 μόνο λεπτά. O Jamie Oliver μας δείχνεις τον τρόπο στο βιβλίο του 15λεπτα γεύματα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση