Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σουβλάκι γαλοπούλας στο γκριλ με ζεστή σως με κέτσαπ αρωματισμένη με πορτοκάλι και κύμινο

Καυτή όσο το grill και κόκκινη όπως η ketchup, με φίνο άρωμα από πορτοκάλι και κύμινο, έτοιμη να σαγηνεύσει τους γευστικούς υποδοχείς της γλώσσας σας!

Διαβάστε περισσότερα...

Κεφάλαιο 10o: Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα

Τα Σκεύη που θα χρειαστούμε :

  • 1 γάστρα
  • Χοντρό νήμα για μαγειρική
  • Μια πολύ χοντρή βελόνα
  • 1 μπολ
  • Μια σύριγγα με μεγάλο στόμιο.
  • 1 μεγάλο μαχαίρι με δοντάκια
  • 1 ψαλίδι για κόψιμο κρέατος (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία:

  1. Πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Τοποθετούμε την γαλοπούλα στην γάστρα με την κοιλιά προς τα πάνω.

 

Γέμισμα και δέσιμο:

  1. Ραντίζουμε το εσωτερικό της γαλοπούλας με 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ και πορτοκάλι.
  2. Γεμίζουμε τα ¾ με την γέμιση. Την υπόλοιπη την τοποθετούμε στην κοιλότητα του λαιμού.
  3. Παίρνουμε χοντρή κλωστή . Τοποθετούμε την κλωστή κάτω από την γαλοπούλα στο ύψος της πλάτης. Περνάμε από τα χέρια ώστε να ενώσουν, ύστερα κάνουμε Χ πάνω στο στήθος. Περνάμε την κλωστή κάτω από τα πόδια ώστε να ενωθούν και τα δένουμε μεταξύ τους.
  4. Ύστερα ράβουμε ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά σημεία (στην κοιλότητα του λαιμού και στο πίσω μέρος)

 

Λούσιμο:

  1. Κάνουμε ενέσεις στο εσωτερικό της γαλοπούλας για να γίνει το κρέας ζουμερό και γευστικό. Βάζουμε μισή από την δόση σε κάθε σημείο για να διατηρήσουμε μια αναλογία.
  2. Τρίβουμε με μπαχαρικά και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα από κονιάκ και πορτοκάλι που βάλαμε μέσα στην σύριγγα.
  3. Ανά μισή ώρα λούζουμε την γαλοπούλα με το κονιάκ και πορτοκάλι ώστε να γίνει τραγανή ή κρούστα.

 

Κόψιμο:

  1. Ξεκινάμε κόβοντας το μπούτι. Βρίσκουμε το σημείο που ενώνουν τα κόκαλα ώστε να μην κοπεί το κόκαλο. Ύστερα κόβουμε και το άλλο μπούτι.
  2. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για τις φτερούγες.
  3. Κόβουμε κάθετα το στήθος της γαλοπούλας και στην συνέχεια διαγώνια για να κοπεί όσο περισσότερο κρέας γίνεται.
  4. Αφαιρούμε το υπόλοιπο κρέας.
  5. Ύστερα τεμαχίζουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια το μπούτι, τις φτερούγες και το στήθος προσέχοντας ΠΑΝΤΑ να βρίσκουμε το σημείο που εφάπτονται τα κόκαλα μεταξύ τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση