Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τουρλού-τουρλού

Πασίγνωστο φαγητό, αλλά... πολύ μπερδεμένο: γίνεται στο φούρνο ή στην κατσαρόλα; Και σε τι διαφέρει ή δεν διαφέρει από το Μπριάμ;
Εδώ θα σας δώσουμε την συνταγή που έφερε η οικογένεια από τον Πόντο, με το όνομα Τουρλού-τουρλού, με ελάχιστες αλλαγές, κυρίως στη διαδικασία και τους χρόνους που προσθέτουμε το κάθε υλικό στην κατσαρόλα.
Οι παλιοί, χρησιμοποιούσαν σαφώς καλύτερες πρώτες ύλες - συνήθως από το μποστάνι τους - και δεν τους ενοχλούσε αν κάποια λαχανικά έλιωναν στην κατσαρόλα - η γεύση ήταν ούτως ή άλλως υπέροχη!
Το φαγητό φτιάχνεται με φασολάκια και μάλιστα δεν αποκτά την ιδιαίτερη προσωπικότητά του, χωρίς τη συγκεκριμένη ποικιλία:
Τα αμπελοφάσουλα! Ο συνδυασμός τους με τις πατάτες είναι που δίνει την γευστική βάση στο φαγητό.
Κάντε το στην εποχή του, το καλοκαίρι. Και μη βιαστείτε να το σερβίρετε. Αφήστε να “κάτσει” τουλάχιστον μισή ώρα, μία ακόμα καλύτερα.
Και θυμηθείτε, πως όσο καλύτερη και φρέσκια πρώτη ύλη χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιμο και μυρωδάτο θα γίνει.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Κοτόπουλο με ρόδες!

Τα φαγητά αυτά τα λέμε «εντράδες» αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί, μια και η λέξη προφανώς έχει σχέση με το γαλλικό entrance (είσοδος) ή ίσως το βενετσιάνικο entrada, που έχει το ίδιο νόημα. Στο τραπέζι μας όμως, μια εντράδα δεν είναι ποτέ εισαγωγικό πιάτο, αλλά συνήθως κύριο!
Εισαγωγικά ή κύρια, οι εντράδες - λαχανικά με κρέας στην κατσαρόλα - αποτελούν αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης. Εδώ θα προτείνουμε μια συνταγή με κοτόπουλο και μελιτζάνες, πλούσια και γεμάτη αρώματα, που δροσίζεται με την παρουσία της πρασινάδας. Αν είστε διστακτικοί με τα μπαχαρικά, μειώστε στη μέση τις ποσότητές τους.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση