Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κοτόπουλο Ντιμ Σαμ, ψωμάκια καρύδας, αγγουράκι τουρσί και σάλτσα χοϊζίν

Κοτόπουλο Ντιμ Σαμ, ψωμάκια καρύδας, αγγουράκι τουρσί και σάλτσα χοϊζίν
Εύκολη

Κοτοπουλο Ντιμ Σαμ, ψωμάκια καρύδας, αγγουράκι τουρσί και σάλτσα χοϊζίν! Φανταζόσασταν ποτέ ότι αυτό το εξωτικό πιάτο θα μπορούσε να ετοιμαστεί σε 15 μόνο λεπτά. O Jamie Oliver μας δείχνεις τον τρόπο στο βιβλίο του 15λεπτα γεύματα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Συγκεντρώνουμε τα υλικά: καυτό νερό στο βραστήρα • μίξερ (λεπίδα του μπολ) • 16 αντικολλητικά φορμάκια για μάφιν • δύο ατμομάγειρες μπαμπού (25 εκ.) • τηγάνι γουόκ, μέτρια προς δυνατή φωτιά • μικρό τηγάνι, χαμηλή φωτιά

    1. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας στο μιξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και μια γερή πρέζα αλάτι.
    2. Τα χτυπάμε να γίνουν ομοιογενής ζύμη και την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. 
    3. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα λουκάνικου, την κόβουμε σε οκτώ ισομεγέθη κομμάτια και τα τοποθετούμε σε διπλά φορμάκια για μάφιν.
    4. Στριμώχνουμε και τα οκτώ στο καλάθι του ατμομάγειρα από μπαμπού, σε μία στρώση.
    5. Βάζουμε στο γουόκ 5 εκ. νερό που κοχλάζει, τοποθετούμε από πάνω το καλάθι με τα ψωμάκια, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να ετοιμαστούν με τον ατμό σε δυνατή φωτιά.
    6. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωριδες 1 εκ. και χοντροκόβουμε τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε μπολ με τη σάλτσα χόιζιν, το χυμόν 1/2 γλυκολέμονου και 1 πρέζα αλάτι, και ανακατεύουμε.
    7. Τα αδειάζουμε στο δεύτερο καλάθι του ατμομάγειρα μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου. 
    8. Τοποθετούμε το καλάθι κάτω από το δίσκο με τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
    9. Με τον αποφλοιωτή, κόβουμε το αγγούρι σε μακριές λωρίδες και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και μερικά χοντροκομμένα φύλλα κόλιανδρου.
    10. Με καθαρά χέρια, τα συνθλίβουμε και τα τρίβουμε όλα μαζί για να φτιάξουμε το τουρσί.
    11. Στο τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι να πάρει χρώμα και το βάζουμε σε μπολάκι.
    12. Κόβουμε το υπόλοιπο 1 1/5 γλυκολέμονο σε φέτες και σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια μαζί με το τζίντζερ τουρσί και επιπλέον σάλτσα χόιζιν. 
    13. Σερβίρουμε τα ψωμάκια και το κοτόπουλο μέσα στα καλάθια του ατμομάγειρα, πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου και τις κόκκινες καυτερές ππεριές κομμένες σε λεπτές ροδελες.
    Συστατικά:

    Για τα ψωμάκια καρύδιας

    • 1 κονσέρβα (400 ml) ελαφρύ γάλα καρύδας
    • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συν μια ποσότητα για πασπάλισμα
    • 1 γερή πρέζα αλάτι

    Για το κοτόπουλο, τα τουρσιά και τις γαρνιτούρες

    • 2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο (200 γρ. το καθένα)
    • 140 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
    • 3 κουταλιές σάλτσα χόιζιν, συν μια ποσότητα για το σερβίρισμα
    • 2 γλυκολέμονα (λάιμ)
    • 200 γρ. τρυφερά μπουκετάκια μπρόκολου
    • 1 αγγούρι
    • 1 κουταλια σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
    • 1 κουταλιά ξύδι από ρύζι ή λευκό κρασί
    • 1/2 ματσάκια φρέσκο κόλιανδρο
    • 3 κουταλιές σουσάμι
    • 100 γρ. τζίντζερ τουρσί
    • 1-2 φρέσκες κόκκινες καυτερές πιπεριές
    Μερίδες: 4
    Διατροφική Αξία: 795
    Tip:
    • Aν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Jamie που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το www.lovecooking.gr κάντε κλικ εδώ.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση