Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα και φυστίκια

Σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα και φυστίκια
Δύσκολη

Με μια σάλτσα που έχει γλυκιά γεύση ενώ ακροβατεί ανάμεσα στο ξινό και αλμυρό με τα βασικά αρώματα του κάρυ και της καρύδας.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Κοτόπουλο

    1. Τεμαχίστε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες έτσι ώστε να μπορεί να περαστεί σε καλαμάκια για σουβλάκι.
    2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο.
    3. Αφήστε το τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
    4. Περάστε κατόπιν κάθε κομμάτι σε ένα καλαμάκι για σουβλάκια το οποίο θα έχετε προηγουμένως βουτήξει σε νερό.
    5. Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα έως ότου ροδίσουν, χωρίς όμως να χάσουν την υγρασία τους.
    6. Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα αγγούρι.

    Σάλτσα από φυστίκια

    1. Ρίξτε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε.
    2. Προσθέστε τον πολτό κάρυ και τηγανίστε έως ότου ευωδιάσει, προσέχοντας να μη κάψετε το κάρυ (μέτρια φωτιά).
    3. Μετά από ένα λεπτό περίπου, προσθέστε τα μπαχαρικά σε σκόνη και συνεχίστε να τηγανίζετε για ένα με δύο ακόμη λεπτά.
    4. Προσθέστε γάλα καρύδας και τα υπόλοιπα από τα υλικά εκτός από τον χυμό τάμαριντ και το αλάτι.
    5. Αφήστε τα συστατικά στην κατσαρόλα να πάρουν βράση για μερικά λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
    6. Προσθέστε ανάλογα χυμό τάμαριντ και αλάτι.
    7. περιχύστε τα σουβλάκια.
    Συστατικά:

    Κοτόπουλο

    • 200 γρ. κοτόπουλο στήθος

    Για την μαρινάδα:

    • 60 ml γάλα καρύδας
    • 2 κ.σ. ρίζες κόλιανδρου ψιλοκομμένες
    • 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
    • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς (turmeric) σε σκόνη
    • 2 κ.γ. ζάχαρη
    • 1/2 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
    • 2 κ.σ. σπορέλαιο

    Για τη σάλτσα από φυστίκια

    • 3 κ.σ. σπορέλαιο
    • 2 κ.σ. κόκκινο πολτός κάρυ
    • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
    • 1/2 κ.γ. κύμινο
    • 2 φλ. γάλα καρύδας
    • 3/4 φλ. χοντροκομμένα φυστίκια
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • 2 κ.σ. χυμό τάμαριντ ή λάιμ 
    • 1 κ.σ. αλάτι
    Μερίδες: 4
    Tip:
    • Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγο γλυκιά γεύση με μια υποψία ξινού και αλμυρού. Το βασικό άρωμά της το δίνει ο συνδυασμός κάρυ και καρύδας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση