Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κοτόπουλο ποσέ και σάλτσα βέρντε

Κοτόπουλο ποσέ και σάλτσα βέρντε
Μέτρια

Μια συνταγή του Jamie Oliver από το βιβλίο του "Jamie’s 15λεπτα γεύματα" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Θα τη λατρέψετε!

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:

    Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά • Καυτό νερό στο βραστήρα • Μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με καπάκι, μέτρια φωτιά • Μίξερ (χοντρός δίσκος κοπής και λεπίδα του μπολ)

    ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

    1. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες την πανσέτα και την ρίχνουμε στην αντικολλητική κατσαρόλα, μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
    2. Σοτάρουμε μέχρι να γίνουν τραγανά, τα βάζουμε σε μπολ, αφήνοντας όμως το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
    3. Στο μίξερ, κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα και το σέλερι, καθαρισμένα, καθώς και το κρεμμύδι, καθαρισμένο.
    4. Τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
    5. Θρυμματίζουμε μέσα τους κύβους ζωμού.
    6. Στο μίξερ, κόβουμε σε φέτες τα κοτσάνια του μπρόκολου (κρατάμε στην άκρη τα μπουκετάκια) καθώς και όλο το κουνουπίδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το ρύζι και το κοφτό μακαρονάκι.
    7. Καλύπτουμε με 1½ λίτρο βραστό νερό και τοποθετούμε το καπάκι.
    8. Σε πλαστική επιφάνεια κοπής, χτυπάμε με τον πλάστη την πιο χοντρή πλευρά από τα στήθη κοτόπουλου, ώστε να έχουν ίδιο πάχος παντού.
    9. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλύπτονται εντελώς από το νερό και τοποθετούμε το καπάκι.
    10. Περνάμε στο μίξερ τη λεπίδα του μπολ.
    11. Ρίχνουμε στο μίξερ το εστραγκόν (ή το μαϊντανό), τα φυλλαράκια δυόσμου, τις αντσούγιες, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τη μουστάρδα, ενώ λιώνουμε μέσα το αξεφλούδιστο σκόρδο με τον πολτοποιητή.
    12. Χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν.
    13. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζωμό της σούπας, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξίδι και αναμειγνύουμε.
    14. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με 1 κουταλιά επιπλέον ζωμό.
    15. Μετά από 8' περίπου, αφαιρούμε από την κατσαρόλα το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
    16. Προσθέτουμε στη σούπα τα μπουκετάκια μπρόκολου, τα κουκιά, τον αρακά και το σπανάκι, και τοποθετούμε πάλι το καπάκι.
    17. Αδειάζουμε τη σάλσα βέρντε σε πιατέλα.
    18. Κόβουμε σε φέτες το στήθος κοτόπουλου και το σερβίρουμε πάνω από τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με την τραγανή πανσέτα και το δεντρολίβανο.
    19. Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει πιο έντονη τη γεύση του ζωμού, προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό από την κατσαρόλα.
    20. Σερβίρουμε με λίγα ξύσματα παρμεζάνας.
    Συστατικά:

    Για το κοτόπουλο και τη σούπα

    • 6 φέτες καπνιστή πανσέτα
    • ελαιόλαδο
    • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
    • 2 μικρά καρότα
    • 2 στελέχη σέλερι
    • 1 κόκκινο κρεμμύδι
    • 2 κύβους ζωμού κοτόπουλου
    • ½ μπρόκολο
    • ½ κουνουπίδι
    • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι
    • 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
    • 2 στήθη κοτόπουλου (150 γρ. το καθένα), χωρίς την πέτσα
    • 1 χούφτα κουκιά, κατεψυγμένα
    • 1 χούφτα αρακά, κατεψυγμένο
    • 200 γρ. τρυφερό σπανάκι
    • τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

    Για τη σάλσα βέρντε

    • 1 ματσάκι φρέσκο εστραγκόν ή πλατύφυλλο μαϊντανό
    • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
    • 2 φιλέτα αντσούγιας
    • 1 κουταλιά αγγουράκια τουρσί κορνισόν
    • 1 κουταλιά κάπαρη
    • 1 γεμάτο κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά μηλόξιδο
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Διατροφική Αξία:

    608 θερμίδες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
2  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση