Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Στρουθοκάμηλος ψητή μαριναρισμένη

Στρουθοκάμηλος ψητή μαριναρισμένη
Μέτρια

To κρέας της στρουθοκαμήλου θεωρείται από τις πλέον υγιεινές και θρεπτικές επιλογές ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες. Και το κυριότερο είναι εξαιρετικά νόστιμο! Τη συνταγή μας έδωσε η Μακεδονική Φάρμα Στρουθοκαμήλων στις Σέρρες, που είναι η πρώτη μονάδα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1995 υπό τη διεύθυνση τουκ. Αχλατλή Ιωάννη & Σία. 

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια απαλή πάστα.
    2. Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
    3. Αλείφουμε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι με λάδι.
    4. Τηγανίζουμε το κρέας για 3-4 λεπτά να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. 
    5. Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε.
    6. Με πιρούνα βγάζουμε από το τηγάνι το κρέας και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
    7. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
    8. Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες. Αραδιάζουμε τις φέτες αγγουριού σε πιατέλα και τακτοποιούμε επάνω τις φέτες του κρέατος (ζεστές ή κρύες).
    9. Βάζουμε τη σάλτσα στη φωτιά, να σιγοβράσει, και προσθέτουμε το τζίντζερ (ολόκληρο ή ψιλοκομμένο).
    10. Προσθέτουμε επιπλέον σόγια σος, ζάχαρη ή νερό (ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε).
    11. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και πετάμε το τζίντζερ (αν το χρησιμοποιήσαμε ολόκληρο). 
    12. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα του, γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού ή κόλιανδρου και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
    • 1 κ. στρουθοκάμηλος
    • 1 αγγούρι σε λεπτές ροδέλες
    • 2 εκ. ρίζα τζίντζερ
    • Φυλλαράκια μαϊνταντού

    Μαρινάδα

    • 4 κ.σ. σόγια σος
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
    • 6 κλωναράκια μαϊντανού ή κόλιανδρου
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση