Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κοτόπουλο με σπαράγγια και σάλτσα τυριού

φωτό: Mackenzie Kosut φωτό: Mackenzie Kosut
Μέτρια

Κοτόπουλο μοναδικής νοστιμιάς! Μια συνταγή γρήγορη, με ελάχιστα υλικά, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε το 1/3 από τα κοτσάνια των σπαραγγιών.
    2. Τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
    3. Τα αφαιρούμε μόλις μαλακώσουν, αλλά κρατάνε ελαφρά.
    4. Φυλάμε στην άκρη λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
    5. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου.
    6. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε τα φιλέτα.
    7. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
    8. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κρατάμε ζεστά.
    9. Στο ίδιο αντικολλητικό σκεύος, ρίχνουμε το βούτυρο και με μία ξύλινη σπάτουλα αφαιρούμε ότι έχει κολλήσει στον πάτο του σκεύους.
    10. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράσαμε τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
    11. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα σπαράγγια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
    12. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
    Συστατικά:
    • 4 φιλέτα κοτόπουλο
    • 400 γρ. σπαράγγια
    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • 2 κ.σ. σουσάμι
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • θυμάρι (λίγα κλωνάρια)
    • ½ λεμόνι, ο χυμός
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:

    Μπουτάρη “Κτήμα Φανταξομέτοχο” από το Σκαλάνι του Ηρακλείου Κρήτης.
    Κτήμα Φανταξομέτοχο/Τοπικός Οίνος Ηρακλείου (Βηλάνα, Θραψαθήρι, Chardonnay, Μαλβάζια).
    Κιτρινοπράσινο χρώμα, ανοιχτό. Ένα πρωτότυπο σύνολο αρωμάτων, θυμίζει ώριμα κίτρινα φρούτα και κίτρο. Αρωματικοί απόηχοι καπνού. Γεύση αρκετά πλούσια, με ωραία οξύτητα που την ζωηρεύει σημαντικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
4  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση