Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ενεργειακό Buddha bowl!

Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowlΣυνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Zero-Waste ζωμός λαχανικών

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό λαχανικών στο μαγείρεμα; Ναι, να τον φτιάξουμε με μηδενικά έξοδα!
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με το zero waste living, ξεκίνησα να κρατάω τις φλούδες ή τα άχρηστα κομμάτια λαχανικών, κάθε φορά που προετοίμαζα τα λαχανικά μου για οποιαδήποτε συνταγή. Αντί δηλαδή να τα αντιμετωπίσω σαν σκουπίδια, συλλέγω όλα τα περισσεύματα βάζοντάς τα σ' ένα βάζο στην κατάψυξη. Όταν συγκεντρωθεί μια σημαντική ποσότητα, τα "σκουπίδια" μετατρέπονται σε έναν υγιεινό και ανέξοδο ζωμό λαχανικών! Με αυτόν τον τρόπο, προσέχω την υγεία μου, την οικονομία μου και προστατεύω το περιβάλλον που ζω!

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Λάχανο σωτέ με κινόα - Sauteed cabbage and quinoa salad

Ένα πιάτο, που συνδυάζει τη νοστιμιά του λάχανου με τα οφέλη της κινόας. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν σαλάτα, σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό για μεζέ. Πολύ ελαφρύ, πολύ υγιεινό και ιδιαίτερα ωφέλιμο!

Της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...

Ορεκτικό μελιτζάνας με ντομάτα και πέστο! - Eggplant, tomato and pesto layered appetizer!

Πολλές φορές, φτιάχνουμε μια συνταγή και κάποιο από τα συστατικά της προκύπτει να είναι τόσο καλό σε γεύση, που μας εμπνέει να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο πιάτο. Έτσι κι εδώ, από μια συνταγή ζυμαρικών με πέστο Kale, προέκυψε ένα απίθανο και απολαυστικό ορεκτικό μελιτζάνας, τόσο στο να το τρως, όσο και στο να το καμαρώνεις σερβιρισμένο στο πιάτο σου!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS