Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σεμινάριο Vegan Κουζίνας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΠΑΣΤΕΡ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΠΑΣΤΕΡ, ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων για το σεμινάριο εξειδίκευσης, Vegan Chef στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του σεμιναρίου εξειδίκευσης Vegan Chef είναι να προσφέρει το απαιτούμενο θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο της χορτοφαγικής κουζίνας, να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τους συμμετέχοντες μέσα από hands on μαθήματα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, υπό την καθοδήγηση του μοναδικού Vegan Chef της βορείου Ελλάδος, Μάνου Γρηγορόπουλου.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Vegan Κουζίνα: Τι είναι;
  • Μανιτάρια ως υποκατάστατο του κρέατος
  • Vegan Street Food
  • Vegan "ψάρια" & τρόποι παρασκευής
  • Vegan "κρέας" & τρόποι παρασκευής
  • Σαλάτες & Αλοιφές
  • Gluten Free
  • Ωμοφαγία - Vegan Raw
  • Επιδόρπια
  • Vegan Brunch

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σε Chefs, Pastry Chefs, Baker Chefs, σε σπουδαστές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους πάνω στο αντικείμενο τους, μέσα από τις τεχνικές της Vegan Κουζίνας και Διατροφής ανακαλύπτοντας συνταγές για Vegans,  Raw Vegans, Vegeterians, Pesceterians κ.ά.
  • Σε επαγγελματίες συναφών κλάδων (Γιατρούς, Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, Προπονητές, κα.) που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο γνωστικό τους background τη vegan διατροφή
  • Σε όλους όσους έχουν υιοθετήσει τη Vegan κουλτούρα ή ενδιαφέρονται για εναλλακτική διατροφή και θέλουν να γνωρίσουν τα υλικά, τις συνταγές και τις τεχνικές της χορτοφαγικής κουζίνας

*Οι Θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων για το πρόγραμμα εξειδίκευσης κάνε κλικ ΕΔΩ

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, Τσιμισκή 45, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 281 282 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  www.paster.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ενεργειακό Buddha bowl!

Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowlΣυνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Μπάμιες φούρνου!

Ένα κλασικό πιάτο κατσαρόλας, σε εκδοχή φουρνιστή! Ο συνδυασμός των συνοδευτικών λαχανικών του σε σωταρισμένη και ωμή μορφή, οδηγεί σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα, που καθορίζεται από μια αλντέντε υφή στο στόμα και μια γλυκύτητα στην επίγευση.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS