Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ωμοφαγικά Μεξικάνικα Τάκος

Ωμοφαγικά Μεξικάνικα Τάκος
Δύσκολη

Συνταγή για μεξικάνικες βραδιές, από το βιβλίο του Matthew Kenney "RAW FOOD REAL WORLD". Εξαιρετικά τάκος, χωρίς κρέας, χωρίς ψήσιμο, χωρίς γλουτένη! Viva Mexico!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 20:00
    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τις τορτίγιας:

    1. Βάζουμε στο μούλτι το καλαμπόκι και τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε. 
    2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά.
    3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια του αφυγραντή. 
    4. Bάζουμε τον αφυγραντή για 3 ώρες και μετά τα γυρίζουμε από την άλλη και τα αφήνουμε για άλλες 2 ώρες περίπου. 
    5. Κόβουμε τις τορτίγιας σε στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό τσέρκι γλυκών, με διάμετρο 7 εκ.

    Για τα πικάντικα φασόλια:

    1. Σ' ένα μούλτι λιώνουμε καλά τα 10 πρώτα υλικά. 
    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό. 
    3. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα από τα υλικά μας. 
    4. Τέλος προσθέτουμε τις jalapenos, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά να μη λιώσουν.
    5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι του αφυγραντή, αλλά δεν το απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα. 
    6. Αφήνουμε το μείγμα στον αφυγραντή για 10 ώρες και μετά το αναποδογυρίζουμε για να στεγνώσει και από την άλλη μεριά.

    Για το guacamole καλαμποκιού:

    1. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι. 
    2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
    3. Διπλώνουμε τις τορτίγιας στη μέση και τις γεμίζουμε με το guacamole καλαμποκιού και τα πικάντικά φασόλια. 
    4. Γαρνίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και ντοματίνια.

     

    *Μίσο: Το Μίσο είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα, που παράγεται από τη ζύμωση σόγιας με αλάτι και με τον μύκητα Aspergillus oryzae, γνωστό στα ιαπωνικά ως Koji. Χρησιμοποιείται για σάλτσες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ενώ παράλληλα είναι και πολύ πλούσιο σε βιταμίνες.
    *Jalapenos: Μεσαίου μεγέθους (5-10 εκ.) πιπεριά τσίλι, ποικιλία του είδους Capsicum annuum. Έχει ήπια έως μέτρια πικάντικη γεύση και συνήθως καταναλώνεται ενώ είναι ακόμη πράσινη. Όταν ωριμάσει πλήρως, αποκτά ένα βυσσινί κόκκινο χρώμα και γίνεται στη γεύση ακόμα πιο πικάντικη.

    Συστατικά:

    Για τις τορτίγιας:

    • 3 φλ. φρέσκο καλαμπόκι
    • 1½ φλ. κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά
    • ¾ φλ. λιναρόσπορο τριμμένο
    • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
    • 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
    • 1½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
    • 2 κ.γ. κύμινο

    Για τα πικάντικα φασόλια:

    • 
1½ φλ. ηλιόσποροι, μουλιασμένοι τουλάχιστον για 2 ώρες
    • 1 φλ. λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες τουλάχιστον για 1 ώρα
    • 1 κ.σ. μίσο*
    • 2 κ.γ. κύμινο
    • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
    • 2 κ.γ. κόλιανδρος
    • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
    • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
    • 6 κ.σ. νερό
    • 1 πιπεριά jalapenos*, ψιλοκομμένη
    • 3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

    Για το guacamole καλαμποκιού:

    • 3 ώριμα αβοκάντο
    • 1 φλ. φρέσκο καλαμπόκι
    • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
    • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
    • 1 πιπεριά jalapenos ψιλοκομμένη
    • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
    Tip:
    • Σε περίπτωση που δεν έχουμε αφυγραντή, μπορούμε να βάλουμε τα υλικά στο φούρνο, στον αέρα, στους 40 βαθμούς και να αφήσουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
7  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή