Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φακές με λαχανικά

Φακές με λαχανικά
Μέτρια

Τις φακές, τις προτιμάμε για το σίδηρό τους και τη συμβολή τους στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τα λαχανικά, για τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους. Τα συνδυάζουμε, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τις σούπες!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουσκεύουμε τις φακές στο ζωμό των λαχανικών, από την προηγουμένη, για 12 ώρες.
    2. Τις βράζουμε για 15' σε σκεπασμένη κατσαρόλα.
    3. Προσθέτουμε το πράσο, τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια, αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15'.
    4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο και τα προσθέτουμε.
    5. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10'.
    6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο πριν το σερβίρισμα και τις απολαμβάνουμε!
    Συστατικά:
    • 200 γρ. φακές
    • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
    • 150 γρ. πράσα
    • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
    • 300 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
    • 250 γρ. σέλινο
    • 150 γρ. καρότα
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • μαϊντανός
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 2
    Πρόταση για Ποτό:

    “Βήσσα” του Καραδήμου από την περιφέρεια της Αταλάντης.
    Βήσσα/Τοπικός Οίνος Οπουντίας Λοκρίδος (100% Ξινόμαυρο).
    Αρκετά βαθύ κόκκινο χρώμα. Άρωμα καραμέλας και βανίλιας, με αίσθηση κόκκινου φρούτου, κανέλλας και φύλλου ντομάτας στο φόντο. Γεύση αρκετά στιβαρή, με αισθητές τανίνες και χαρακτηριστική οξύτητα, με πολύ ικανοποιητική ζωντάνια. Ένα ενδιαφέρον Ξινόμαυρο, μακριά από τις συνηθισμένες του περιοχές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
14  ψήφοι
©Lovecooking.gr