Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σαλάτα με φακές

Σαλάτα με φακές
Εύκολη

Μια πολύ χρήσιμη σαλάτα για τον οργανισμό μας, που επιπλέον θα διακοσμήσει όμορφα και το τραπέζι μας. Τα όσπρια σε μορφή σαλάτας, δίνουν γεύση και υγεία, όλο το χρόνο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:50
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά τις φακές και τις βράζουμε για 10'.
    2. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
    3. Σ΄ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το 1/3 από το λάδι μας, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε τις φακές.
    4. Σβήνουμε με 2 κουταλιές ξίδι και παράλληλα ζεσταίνουμε στο βραστήρα νερό.
    5. Αφού εξατμιστεί το ξίδι, ρίχνουμε σταδιακά λίγο-λίγο από το ζεστό νερό, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και βράζουμε τις φακές για 25' περίπου, φροντίζοντας λίγο πριν πιούν το νερό τους κάθε τόσο να το συμπληρώνουμε.
    6. Μόλις γίνουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    7. Αφού ψιλοκόψουμε όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζουμε ελαφρά.
    8. Αδειάζουμε τις φακές πάνω από τα λαχανικά και χτυπάμε το λάδι μαζί με το ξίδι σ’ ένα μπολάκι.
    9. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
    • 3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
    • ½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους
    • ½ φλ. ελιές ροδέλες
    • 1,5 φλ. χοντρές φακές
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τσιγάρισμα
    • ½ φλ. ελαιόλαδο, για το λαδόξιδο
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 4 κ.σ. ξίδι
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ένα ποτηράκι λευκό ή και κόκκινο κρασί θα συνοδεύσει ευχάριστα την σαλάτα μας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
17  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή