Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρεβίθια στο φούρνο με πορτοκάλι

Ρεβίθια στο φούρνο με πορτοκάλι
Εύκολη

Ελληνική δημιουργική κουζίνα! όσπρια νόστιμα, αρωματικά και κυρίως υγιεινά και απαραίτητα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 03:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα (για 15 ώρες τουλάχιστον), αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
    2. Τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο (το τυλίγουμε με αποστειρωμένη γάζα ή τουλπάνι, για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο).
    3. Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.
    4. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
    5. Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.
    6. Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και τα περιχύνουμε με τα τσιγαρισμένα λαχανικά.
    7. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
    8. Ψήνουμε για 45', σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
    Συστατικά:
    • 2½ φλ. ρεβίθια
    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 φλ. κρεμμύδι, κομμένο καρέ
    • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα καρέ
    • ½ φλ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη καρέ
    • ½ φλ. πράσινη πιπεριά, κομμένη καρέ
    • 1-2 κ.γ. μπούκοβο
    • 1½ φλ. ή περισσότερο, ζωμό λαχανικών
    • 1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα από πορτοκάλι
    • 1 φλ. σέλερι, κομμένο σε φέτες
    • ½ φλ. χυμό λεμόνι
    • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
    • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4 - 5
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
16  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή