Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρεβίθια φούρνου!

Ρεβίθια φούρνου!
Μέτρια

Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 03:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε τα ρεβίθια* σε νερό για 48 ώρες, φροντίζοντας να αλλάζουμε το νερό τους κάθε 12 ώρες περίπου.
    2. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μαζί με το δαφνόφυλλο, για 2 ώρες (φροντίζουμε στην αρχή του βρασμού να τα ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα).
    3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
    4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε μικρά καρέ το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκύθια, την πιπεριά και το πράσο και τα απλώνουμε μαζί με τα ρεβίθια σε ένα pyrex.
    5. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη ντομάτα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
    6. Προσθέτουμε το νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα, φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα ανακατέψουμε 1-2 φορές.
    7. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, ελιές και κρασί!

    * Στη συνταγή χρησιμοποιήσαμε "Ρεβίθια μικρά, ελληνικής ποικιλίας, από αγρότες της Θεσσαλίας" (αυτά με τη συμπαθέστατη χειροποίητη πάνινη συσκευασία).
    Ανάλογα με την ποικιλία των ρεβιθιών μας, ο χρόνος βρασμού τους διαφοροποιείται. Τα δικά μας, στο 2ωρο βράσιμό τους, παρέμειναν ελαφρά τραγανά, κάτι που ταίριαζε με τα γούστα μας!

    Συστατικά:
    • 500γρ. ρεβίθια
    • 4 καρότα
    • 3 κολοκύθια
    • 1 πράσο
    • 1 πιπεριά
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κονσέρβα βιολογικά ντοματάκια ψιλοκομμένα
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/2 φλ. νερό
    • 2 κ.σ. κουρκουμά
    • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
    • αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή