Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φακόρυζο με λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο

Φακόρυζο με λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο
Εύκολη

Αγαπάμε το φακόρυζο για τη νοστιμιά του αλλά και για τα πολύτιμα στοιχεία που δίνει στον οργανισμό μας ο συνδυασμός των υλικών του. Σε αυτή του την εκδοχή, το στολίσαμε με μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και μια απλή βινεγκρέτ, προσδίδοντάς του επιπλέον άρωμα και νοστιμιά!

Της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τις φακές σε λίγο νερό, σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το χυμό λεμονιού και το θρούμπι. Δεν τις αφήνουμε να παραβράσουν, θέλουμε να κρατάνε λίγο, σουρώνουμε αν τυχόν μείνουν υγρά.
    2. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε και το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
    3. Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε κομμάτια (μικρές μπουκίτσες).
    4. Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση.
    5. Ραντίζουμε όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-20', στους 200 βαθμούς, γυρνώντας τα μία φορά στο ενδιάμεσο του χρόνου ψησίματος.
    7. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, αδειάζουμε σε ένα σκεύος τις φακές και το ρύζι και τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
    Συστατικά:
    • 1 φλ. φακές
    • 1 φλ. καστανό ρύζι
    • 1 μικρό μπρόκολο
    • 12-15 λαχανάκια Βρυξελλών
    • χυμός ενός μικρού λεμονιού
    • ½ κ.γ. θρούμπι

    Για τη βινεγκρέτ

    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 2 κ.σ. αγαύη
    • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου Brava
    • αλάτι, πιπέρι
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι
©Lovecooking.gr