Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Φακές με kale, λιαστές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη - Lentils with kale, sundried tomatoes and fresh oregano

Φακές με kale, λιαστές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη - Lentils with kale, sundried tomatoes and fresh oregano
Μέτρια

Τι θα γινόταν αν στις φακές μας προσθέταμε λίγο kale; Και στη συνέχεια ψιλοκομένα λιαστά ντοματάκια, με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης; Και αν γαρνίραμε με κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι & λεμόνι Brava; Θα είχαμε ένα πιάτο οσπρίων με super foods, μεσογειακές γεύσεις, χρώματα και αρώματα! Επειδή λοιπόν δεν είμαστε της θεωρίας, προχωράμε ακάθεκτοι στη συνταγή!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Καθαρίζουμε τις φακές από τα ξένα σώματα, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σ' ένα μπολ με καυτό νερό, να μουλιάσουν για 20’.
    2. Στο μεταξύ, κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τα καρότα σε καρέ και ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο.
    3. Σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο, μαζί με μια πρέζα αλάτι.
    4. Λίγο πριν αποσύρουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1’ ακόμα.
    5. Τα περιχύνουμε με την κρέμα βαλσάμικου Brava και τα αφήνουμε στην άκρη.
    6. Σε κατσαρόλα, έχουμε φέρει σε βρασμό το ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τις φακές, αφού τις έχουμε σουρώσει από το νερό που μούλιαζαν.
    7. Προσθέτουμε τη δάφνη και τη ξερή ρίγανη και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 25’. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
    8. Χωρίζουμε τα τρυφερά μέρη του kale από τους ινώδεις κορμούς του και χοντροκόβουμε τα φύλλα.
    9. Ψιλοκόβουμε 5 λιαστά ντοματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το kale και σιγοβράζουμε για ακόμα 2'.
    10. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μας λαχανικά και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    11. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λιαστά ντοματάκια και, αν θέλουμε, τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε τις φακές σε βαθιά πιάτα.
    12. Γαρνίρουμε με τα λιαστά ντοματάκια, τα φύλλα ρίγανης και επιπλέον κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι & λεμόνι Brava.
    13. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί πολύσπορο και ελιές Καλαμών λεμονάτες και απολαμβάνουμε τα αρώματα και τα γευστικά επίπεδα του πιάτου μας.

    - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Take out the little pebbles and other not edible little things out from the lentils, give them a good rinse, place them in a large bowl and pour over them hot boiling water. Leave them to soak for about 20’.
    2. In the mean time, chop the onion, dice the carrot and finely chop the ginger and garlic.
    3. On medium heat, sauté the onion and the carrots with 4 tbsp of olive oil and a pinch of salt.
    4. Little before the veggies are done, add the garlic and ginger and sauté for one more minute.
    5. Remove from heat, drizzle the Brava balsamic orange & lemon cream and leave aside.
    6. In a pot bring the vegetable broth to boil and add the lentils after rinsing them.
    7. Add the bay leaf and the dried oregano and boil on medium to high heat for 25’. If necessary, add more water.
    8. Separate the soft leafy part of the kale from the stems and roughly chop them up.
    9. Also chop 5 of the sundried tomatoes and add them to the pot along with the kale and simmer for 2’.
    10. Add the sautéed veggies and the olive oil, stir and remove from heat.
    11. Chop the rest of the sundried tomatoes, the fresh oregano leafs – if you want, and serve the lentils small bowls.
    12. Garnish with the sundried tomatoes and the oregano leafs and some Brava balsamic orange & lemon cream.
    13. Accompany your dish with some fresh bread and Kalamata olives and enjoy!
    Συστατικά:
    • 250 γρ. φακές ψιλές
    • 1 μέτριο κρεμμύδι
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • λίγο φρέσκο τζίντζερ
    • 2 καρότα
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι & λεμόνι Brava
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
    • 250 γρ. kale
    • 7 λιαστές ντομάτες
    • ¼ φλ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • επιπλέον κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι & λεμόνι Brava
    • μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη

    - - - - - - - - - - - -

    • 250 g lentils
    • 1 medium onion
    • 3 garlic cloves
    • a bit of fresh ginger
    • 2 carrots
    • 4 tbsp olive oil
    • 2 tbsp balsamic cream orange & lemon Brava
    • 1 lt vegetable broth or warm water
    • 1 bay leaf
    • 1 tbsp dried oregano
    • 250 g kale
    • 7 sundried tomatoes
    • 1/4 cup olive oil
    • salt to taste
    • extra Brava balsamic cream orange & lemon
    • a few fresh oregano leaves
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή