Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο
Μέτρια

Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 02:15
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά σόδα.
    2. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα ρεβίθια για περίπου 45', μέχρι να μαλακώσουν.
    3. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε πήλινη γάστρα ή άλλο σκεύος φούρνου με καπάκι.
    4. Πολτοποιούμε τις ντομάτες, κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και τα ρίχνουμε στο πήλινο.
    5. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τον πελτέ σε 2 φλυτζάνια νερό.
    6. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.
    7. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει δέσει η σάλτσα και έχουν μελώσει τα λαχανικά. Σερβίρουμε με αγάπη και όρεξη!
    Συστατικά:
    • 250 γρ. ρεβίθια
    • ½ φλ. πλιγούρι fytro
    • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
    • 3 ώριμες ντομάτες
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 2 κρεμμύδια ξερά
    • 2 καρότα
    • 1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 4 κ.σ. πετιμέζι
    • ¼ φλ. ελαιόλαδο
    • αλάτι πιπέρι
    Μερίδες: 3
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή