Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο
Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά σόδα.
- Την επόμενη μέρα βράζουμε τα ρεβίθια για περίπου 45', μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε πήλινη γάστρα ή άλλο σκεύος φούρνου με καπάκι.
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες, κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και τα ρίχνουμε στο πήλινο.
- Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τον πελτέ σε 2 φλυτζάνια νερό.
- Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει δέσει η σάλτσα και έχουν μελώσει τα λαχανικά. Σερβίρουμε με αγάπη και όρεξη!
- 250 γρ. ρεβίθια
- ½ φλ. πλιγούρι fytro
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 4 κ.σ. πετιμέζι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Διάρκεια:
02:15
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Μερίδες:
3
Κατηγορία
Όσπρια
Ετικέτες
- όσπρια
- κυρίως πιάτο
- ρεβίθια
- πλιγούρι
- μελιτζάνες
- ντομάτες
- ντοματοπελτέ
- πελτές ντομάτας
- κρεμμύδια
- καρότο
- καρότα
- δυόσμος
- μαϊντανός
- πετιμέζι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- Ελλάδα
- παραδοσιακό
- κυριακάτικο τραπέζι
- οικογενειακό τραπέζι
- Βίκυ Χριστοπούλου
- fytro