Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Φακόρυζο διαφορετικό με ταχίνι

Φακόρυζο διαφορετικό με ταχίνι
Εύκολη

Ως γνωστόν, φακές συν ρύζι ίσον πρωτεΐνη άρα σούπερ φαγητό θα γίνει! Αν βάλουμε και ταχίνι μιλάμε για διατροφική βόμβα και γεύση στο μάξιμουμ. Το φακόρυζο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, διαφορετικό!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μπολ με 1 κουταλιά αλάτι και βραστό νερό ώστε να τις υπερκαλύψει και αφήνουμε στην άκρη για 45'.
    2. Σε κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    3. Όταν γίνει το ρύζι το μεταφέρουμε σε μπολ και βράζουμε τις φακές (χωρίς πολύ νερό) για 15' περίπου, προσέχοντας να μην τις παραβράσουμε και λιώσουν.
    4. Σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι.
    5. Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.
    6. Σε ένα σέικερ χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε το φαγητό μας. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
    Συστατικά:
    • 350 γρ. φακές χονδρές
    • 250 γρ. καστανό μακρύκκοκο ρύζι ή μπασμάτι
    • ½ ματσάκι άνηθο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

    Για το ντρέσινγκ:

    • 1 πορτοκάλι χυμό
    • 2 λεμόνια χυμό
    • 30 ml ελαιόλαδο
    • 80 ml ταχίνι
    • 1 κ.σ. μέλι προαιρετικά
    • αλάτι
    • λευκό πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 5-6
    Tip:

    Μπορούμε να δοκιμάσουμε όποια μυρωδικά θέλουμε για το φαγητό αυτό όπως μυρώνια, φρέσκια ρίγανη και θυμάρι, το ιδιαίτερο φασκόμηλο κ.α. Ακόμα και λιαστές ντομάτες ή πιπερίτσες τσίλι για τους γενναίους. Οι πειραματισμοί στους συνδυασμούς είναι άπειροι!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
43  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση