Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Το μυστικό της τηγανητής πατάτας

Το μυστικό για κρατσανιστές τηγανητές πατατούλες δεν είναι μόνο ένα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Βήμα 1: Σωστή επιλογή! Όσο πιο βρώμικες τόσο καλύτερες! Οι πατάτες που έχουν πάνω τους χώμα, δεν είναι πλυμένες, γυαλιστερές και χρυσαφένιες σα γλόμποι δίνουν πάντα καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα σε κρύο νερό που έχουμε στύψει μισό λεμόνι (βοηθά να γίνουν πιο τραγανές).

Βήμα 3: Τις στεγνώνουμε πριν τις τηγανίσουμε καλά. Εν ανάγκη τις σκουπίζουμε κιόλας με χαρτί κουζίνας πριν τις ρίξουμε στο καυτό λάδι.

Βήμα 4: Και τι λάδι; Φυσικά, αγνό, παρθένο ελαιόλαδο! Τίποτα λιγότερο!

Βήμα 5: Μέτρια φωτιά για το τηγάνισμα, όχι πολύ δυνατή.

Βήμα 6: Τις ανακατεύουμε με το μεταλλικό εργαλείο και πού και πού (κατά τα μέσα του μαγειρέματος) σπάμε και κάνα δυο για να δημιουργήσουμε «ροκανίδια».

Βήμα 7: Μόλις αποκτήσουν εκείνο το χρυσοκίτρινο λατρεμένο χρώμα τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει τα περιττά λάδια.

Βήμα 8: Αλατίζουμε!

Βήμα 9: Απολαμβάνουμε... κρατς!

Διαβάστε περισσότερα...

Γρήγορα πιτάκια με ελιές

Μια πολύ νόστιμη πρόταση, ειδικά για περιπτώσεις που περιμένουμε φίλους στο σπίτι! Εύκολα πιτάκια που δεν θα μας φορτώσουν με λιπαρά ή άχρηστες θερμίδες και θα τα απολαύσουμε με κρασί και καλή παρέα!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS