Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χούμους (Ρεβυθοσαλάτα)

Χούμους (Ρεβυθοσαλάτα)
Εύκολη

Ένα πανεύκολο πιάτο, υγιεινό, ελαφρύ και αισθησιακό - μας ταξιδεύει στη μαγεία των γεύσεων και της γαστρονομικής κουλτούρας της Ανατολής!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 13:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουσκεύουμε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβύθια για 12 ώρες σε νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει και λίγη σόδα.
    2. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώσπου να μαλακώσουν καλά (κρατάμε στην άκρη το ζωμό που βράσανε). 
    3. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
    4. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και αραιώνουμε (με το μάτι - όσο πάρει) με το ζωμό από τα ρεβύθια.
    5. Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, όπως του πουρέ της πατάτας. 
    6. Αδειάζουμε σε βαθιά πήλινα μπολάκια (για να κρατήσουμε και ατμόσφαιρα ανατολής) και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
    7. Αν θέλουμε, κάνουμε στη μέση μια μικρή λακούβα και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο.
    8. Μπορούμε ακόμα να τσιγαρίσουμε σπόρους από κουκουνάρι και να τους ρίξουμε μέσα ή μερικά βρασμένα ρεβύθια που κρατήσαμε από πριν στην άκρη.
    9. Στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού και είναι έτοιμο!
    Συστατικά:
    • 250 γρ. ρεβύθια, αποφλοιωμένα
    • ½ κ.γ. σόδα φαγητού
    • ½ φλ. ταχίνι
    • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
    • κουκουνάρι (προαιρετικά)
    • ½ φλ. ζωμό από τα ρεβύθια
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
10  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή