Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παντρεμένη
Εύκολη

Ένα παραδοσιακό, πεντανόστιμο πιάτο της μεσογειακής κουζίνας και ταυτόχρονα ένας πολύ πετυχημένος γάμος!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφθεί (περίπου 1 λίτρο).
    2. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, το ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης.
    3. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια του νερού με μια κουτάλα και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει.
    4. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
    5. Όταν χυλώσει καλά, την αλέθουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ (πάντρεμα).
    6. Σερβίρουμε τη φάβα μας ζεστή ή κρύα προσθέτοντας λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο.
    Συστατικά:
    • ½ κιλό φάβα
    • 1 κρεμμύδι, ολόκληρο
    • 2 δαφνόφυλλα
    • λίγο αλάτι
    • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
    • λιαστή ντομάτα
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • Ιδανική με ρακή ή τσίπουρο.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
11  ψήφοι
©Lovecooking.gr