Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Καροτοκεφτέδες

Καροτοκεφτέδες
Μέτρια

Πρωτότυπα, λαχταριστά κεφτεδάκια, που θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Αν μάλιστα τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ ντιπ, μπορεί να γίνουν μέχρι και κυρίως πιάτο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, σε αλατισμένο νερό.
    2. Όσο βράζουν οι πατάτες και τα καρότα, μουλιάζουμε σε 3 κ.σ. νερό 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ.
    4. Βάζουμε σε μπωλ, όλα τα υλικά της γέμισης και το λιναρόσπορο και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.
    5. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο.
    6. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
    Συστατικά:
    • 4 μεγάλα καρότα, βρασμένα και λιωμένα
    • 3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
    • 2 κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
    • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φλ. τριμμένο φυτικό τυρί
    • 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
    • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 20 καροτοκεφτέδες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
5  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή