Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σπιτικό τουρσί κουνουπίδι και αγγούρι

Σπιτικό τουρσί κουνουπίδι και αγγούρι
Πολύ εύκολη

Μια παλιά πολίτικη συνταγή, που αποτελεί τον ιδανικό συνοδευτικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο. Φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα και τον απολαμβάνουμε με καλή παρέα την επόμενη.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το αγγούρι.
    2. Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και το αγγούρι σε ροδέλες με τη φλούδα του.
    3. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο.
    4. Σ' ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το ξύδι με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά, για 5'.
    5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το υγρό για 10' να γίνει χλιαρό και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο βάζο με το κουνουπίδι και το αγγούρι.
    6. Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το βάζο σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ημέρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τ' αρώματα.
    7. Από την επόμενη ημέρα, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με ούζο ή τσίπουρο.
    Συστατικά:
    • ½ κεφάλι κουνουπίδι
    • 1 αγγούρι
    • 1½ φλ. ξύδι από λευκό κρασί
    • 2½ φλ. νερό
    • 1½ κ.σ. χοντρό αλάτι
    • 2 κ.γ. ζάχαρη
    • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και πατημένες
    • 1 καυτερή πιπερίτσα
    • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 3 γαρύφαλλα
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 4-5 άτομα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
17  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή