Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κουνουπιδοκεφτέδες

Κουνουπιδοκεφτέδες
Μέτρια

Το κουνουπίδι, εκτός από απαραίτητη τροφή για τον οργανισμό μας, είναι εξαιρετικό σε νοστιμιά στις διάφορες παραλλαγές του και σαν κυρίως πιάτο αλλά και (όπως εδώ) σαν ορεκτικό!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 02:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια του κουνουπιδιού.
    2. Tο τεμαχίζουμε στα τέσσερα και το βράζουμε για 20' σε αλατισμένο νερό.
    3. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το πολτοποιούμε με το πιρούνι.
    4. Σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε 3 κ.σ. νερό και το λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουλιάσει όσο συνεχίζουμε την προετοιμασία.
    5. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα σόγιας και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
    6. Aνακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
    7. Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε άφθονο λάδι, να κάψει.
    8. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
    9. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 1 μέτριο κουνουπίδι (1½-2 κιλά)
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 2 κ.σ. δυόσμο
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 1 φλ. γάλα σόγιας
    • 7 φρυγανιές
    • 1 φλ. αλεύρι
    • 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
    • Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
5  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή