Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Οι κεφτέδες της... φακής!

Οι κεφτέδες της... φακής!
Μέτρια

Πεντανόστιμοι και χορταστικοί! Αλλά πάνω απ’ όλα θρεπτικοί και υγιεινοί οι συγκεκριμένοι κεφτέδες! Τους συνοδεύουμε με ένα δροσερό ντιπ και λεμονάκι.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Bράζουμε τις φακές σε νερό ώσπου να μαλακώσουν.
    2. Σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε 6 κ.σ. νερό και το λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουλιάσει όσο συνεχίζουμε την προετοιμασία.
    3. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τις φακές στο μούλτι και τις αδειάζουμε σε μπολ.
    4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε κι αυτά στο μούλτι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές.
    5. Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ, όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε.
    6. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για περίπου ½ ώρα, να σφίξει.
    7. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
    8. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι τους.
    9. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
    Συστατικά:
    • 1 φλ. φακές
    • ½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κ.γ. κύμινο
    • 1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά
    • 1 κολοκυθάκι μικρό, τριμμένο
    • 2 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
    • 1 κ.γ. δυόσμος
    • Αλάτι
    • Αλεύρι για το πανάρισμα
    • Λάδι για το τηγάνισμα
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 20 κεφτεδάκια
    Πρόταση για Ποτό:

    Τσίπουρο, ουζάκι ή μπυρίτσα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
26  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή