Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ανατολίτικο χούμους - Hummus

Ανατολίτικο χούμους - Hummus
Πολύ εύκολη

Το πιο δημοφιλές ανατολίτικο ορεκτικό, κλέβει και πάλι την παράσταση! Απλό και θρεπτικό, έθνικ και νόστιμο, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:10
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε υψηλής ταχύτητας μπλέντερ, πολτοποιούμε τα ρεβίθια με το σκόρδο.
    2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε το 1/2 φλ. νερό για να βοηθήσουμε την πολτοποίηση.
    3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και σταματάμε το μπλέντερ όταν έχουμε ένα ομοιογενές, βελούδινο αποτέλεσμα.
    4. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε τα μπαχαρικά ή το λεμόνι.
    5. Σερβίρουμε σε μπολάκι, όπου γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με επιπλέον κύμινο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    6. Συνοδεύεται ιδανικά με ζεστές αραβικές πιτούλες και κουκουναρόσπορο.

    - - - - - - - - - - - - -

    1. Blend the chickpeas and the garlic in a high speed blender.
    2. If necessary, add the 1/2 cup of water to make the procedure easier.
    3. Add the rest of the ingredients to the chickpea mix, except the parsley and the olive oil, and blend until you have a nice velvety mixture.
    4. Try the hummus and make any adjustments if necessary.
    5. Place the hummus in a bowl, drizzle some olive oil on top, sprinkle the chopped parsley and add a bit extra cumin.
    6. Ideally serve with pita bread and pine nuts.
    Συστατικά:
    • 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
    • ½ φλ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια
    • ½ φλ. ταχίνι ολικής άλεσης
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 λεμόνι στιμένο
    • 1½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • λίγο μαϊντανό
    • ελαιόλαδο

    - - - - - - - - - - - -

    • 2 cups boiled chickpeas
    • ½ cup water from the boiled chickpeas
    • ½ cup whole grain tahini
    • 2 garlic cloves
    • 1 lemon juiced
    • 1½ tsp ground cumin
    • 1 tsp salt
    • parsley
    • olive oil
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή