Μαλακό τυρί από κάσιους με φιστίκια και κράνμπερις
Τα τυριά από ξηρούς καρπούς είναι μια πολύ νόστιμη και υγιεινή πρόταση στο τραπέζι μας. Είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση τους!
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό για μερικές ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φιστίκια και τα κράνμπερις στο μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει ένα βελούδινο μείγμα. Αν δεν έχουμε δυνατό μπλέντερ τύπου vitamix ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε μία κουταλιά νερό.
- Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
- Στο ενδιάμεσο κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το φιστίκια και τα κράνμπερις και τα τοποθετούμε σε ένα πλατύ μπολ ή πιάτο.
- Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και τα ρολάρουμε στο μείγμα φιστικιών-κράνμπερις μέχρι να καλυφτούν παντού.
- Τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για λίγη ώρα και τα βγάζουμε όταν είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!
- 3 φλ. ωμά κάσιους
- ¼ φλ. διατροφική μαγιά
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
- ½ φλ. κράνμπερις
- 1 πρέζα αλάτι
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Η συνταγή είναι από εδώ.
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
5 τυρομπαλάκια διαμέτρου περίπου 6 εκ. το καθένα
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- κάσιους
- κρανμπερις
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μεζέδες
- φυτικό τυρί
- vitamix
- μπλέντερ
- φιστίκια
- φιστίκια Αιγίνης
- vegan
- vegetarian
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς μαγείρεμα
- χωρίς λακτόζη
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς γάλα
- υγεία
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- γιορτινό τραπέζι
- Χριστούγεννα
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χορτοφαγία
- παιδί
- πάρτι
- τυρί
- τυρί κρέμα
- εύκολη
- διατροφική μαγιά
- λεμόνι
- χυμός λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- λάδι καρύδας