Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Φουρνιστά αβοκάντο στικς

Φουρνιστά αβοκάντο στικς
Εύκολη

Για τους ανυπόμονους λάτρεις του μεζέ! Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα αβοκάντο μας γρήγορα, αν τύχει και τα αγοράσουμε και δεν είναι ακόμα τόσο ώριμα.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε μπαστουνάκια (όχι πολύ λεπτά).
    2. Στο multi χτυπάμε το ψωμί μέχρι αυτό να γίνει τρίμμα.
    3. Τοποθετούμε τα τρίμματα σε φαρδύ μπολ και ανακατεύουμε με το σουσάμι.
    4. Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά της σάλτσας και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα άλλο φαρδύ μπολ.
    5. Παίρνουμε ένα-ένα τα μπαστουνάκια και προσεκτικά τα περνάμε μέσα από το μπολ της σάλτσας και στη συνέχεια τα πανάρουμε στο μπολ με τα τρίμματα.
    6. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 15'-20', γυρίζοντάς τα μια φορά.
    7. Τα συνοδεύουμε με κάποιο αγαπημένο μας ντιπ και αραβικές πίτες ή ελαφρά ψημένες πίτες για σουβλάκι.
    Συστατικά:
    • 2 μέτρια σε μέγεθος αβοκάντο, όχι πολύ ώριμα
    • 4 φέτες ψωμί του τοστ (ή όποιου άλλου ψωμιού θέλουμε - ή και χωρίς γλουτένη)
    • σουσάμι

    Για τη σάλτσα

    • 3 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
    • 2 κ.γ. σόγια σος
    • 1 κ.σ. λάδι
    • 1 κ.σ. λεμόνι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 3
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
5  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή